Разшифроването на човешкия характер не е невъзможно. Според древното изкуство

...
Разшифроването на човешкия характер не е невъзможно. Според древното изкуство
Коментари Харесай

Кажи ми каква форма е носът ти, за да ти кажа какъв ти е характерът

Разшифроването на човешкия темперамент не е невероятно. Според античното изкуство – физиогномика, чертите на лицето, са кодовите знаци, които могат да ни разкрият какъв човек имаме отсреща си. Според нея носът е основният център на лицето. Колкото той е по-красив и по-добре завършен, толкоз индивидът е с по-силно развити интелектуални и духовни качества.

Физиогномиката разделя формата на носа на 5 типа. Да забележим какво приказва всяка една от тях за индивида, който я има:

Римски / Гърбав нос

Римският нос се характеризира със сводестата си извивка. Той е дълъг, с висок мост и с типичната си гърбавинка първоначално или към средата си. Върхът му сочи напред. Хората с подобен нос се отличават с лидерските си умения, харизматичност и мощен темперамент. В рискови обстановки съумяват да се овладеят до съвършенство, без да се паникьосват. Притежават положителни декламаторски и манипулативни качества. Прагматици, те добре премислят нещата, преди да работят. Често притежателите на орлов нос се издигат до високи постове в политиката и бизнеса.

Известни персони с римски нос са: Мерил Стрийп, Глен Клоуз, Райън Гослинг, Даниел Радклиф, Уди Харелсън.

Ястребов нос

Формата на ястребовият нос е подоб на римски, само че с една значима разлика. Неговият връх сочи надолу. Според специалистите притежателите на този вид нос са склонни към нарцисизъм и самовлюбеност. Хората с подобен нос са интелигентни и остроумни. Отличават се с качества като храброст, целенасоченост, честност, артистичност, възприятие за правдивост.

Известни персони с ястребов нос са: Ейдриън Броуди, Барбара Стрейзънд, Боб Дилън, Дженифър Грей, Джон Ленън, Жан Рено, Саймън Хелбърг, Стив Джобс

Чип нос

Чипите носове нормално са дребни и леко се уголемяват при връхчето си. Отличават се с леката вдлъбнатина на гърба на носа. Характерно за хората с подобен вид нос е, че имат спортен дух. Имат обаче неприятната линия да не сортират средствата при постигането на задачата си. Позитивни, амбициозни и мощни персони, те държат на фамилията и обичаните си хора.

Известни персони с чип нос са: Мерилин Монро, Уейн Марк Руни

Гръцки / Класически нос

Гръцкият нос е с най-правилната форма. Гърбът му е прав и елегантен. Притежателите му са естествено интелигентни със мощно развити алтруистични качества. Около този вид хора витае особена харизматичност. Най-щастливи се възприятията тогава, когато са съумели да оказват помощ на другите. Те имат желязна дисциплинираност и отговорност. Успешни са както в кариерата, по този начин и в персоналния си живот.

Известни персони с гръцки нос: Жизел Бюдхен, Ума Търман, Джон Стамос, Маргарет Тачър

Нубийски нос

Широки lв основата и месести, не доста дълги носове, те са най-различни по форма. Техните носители имат натурален сексапил и магнетизъм. Те са буйни, темпераментни, прочувствени и постоянно ексцентрични. Добросърдечни са и елементарно простят.

Известни персони с нубийски нос са: Барак Обама, принц Филип

Източник: woman.hotnews.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР