Разселените лица от Украйна имат възможност да подадат своите заявления

...
Разселените лица от Украйна имат възможност да подадат своите заявления
Коментари Харесай

Шест пункта за регистрация за временна закрила на разселени лица от Украйна работят на територията на ОДМВР-Благоевград

Разселените лица от Украйна имат опция да подадат своите заявки за даване на краткотрайна протекция от 08:30 часа до 17:30 часа всеки работен ден в разкритите шест пункта на територията на област Благоевград. Един от пунктовете е позициониран на входа на ОДМВР- Благоевград, а другите са надлежно в РУ-Разлог, РУ-Банско, РУ-Гоце Делчев, РУ-Сандански и РУ-Петрич.

Необходимите документи, които би трябвало да бъдат предоставени са:

• Национален документ за идентичност на лицето /паспорт/ или документ, с който е премината границата на Р България;

• За децата - уверение за раждане и паспорт.

Днес Министерският съвет реши да удължи до 15 април опцията лицата с непознато поданство или без поданство, напуснали Украйна вследствие на военните дейности, които са влезнали и останали на територията на Република България, да получават краткотрайна протекция и без експлицитното им волеизявление и регистрация за прилагане на краткотрайна протекция. Така и хората, които към момента не са получили статут, и хотелиерите, които са ги настанили, могат да бъдат спокойни, че ще получат поддръжка от страната.
Повече информация може да се откри на Единен портал за хора, наранени от войната, на електронен адрес: https://ukraine.gov.bg/bg/ и тел: 029055555 и +38032246075.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР