Разривът между отделните формации в т. нар. Обединени патриоти продължава

...
Разривът между отделните формации в т. нар. Обединени патриоти продължава
Коментари Харесай

НФСБ прекрати преговорите с ВМРО за общо явяване на евровота

Разривът сред обособените обединения в така наречен " Обединени патриоти " продължава да се задълбочава. Партията на Валери Симеонов НФСБ публично разгласи, че приключва договарянията с Вътрешна македонска революционна организация на вицепремиера Красимир Каракачанов за общо явяване на изборите за Европейски парламент.

" В последните дни, за следващ път, станахме обект на медийни офанзиви от нашия съдружен сътрудник Вътрешна македонска революционна организация, завоалирани като подправена угриженост за бъдещето на обединението ", декларират от НФСБ в политическа декларация.

" На 18.01.2019г. в Казанлък водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов си разреши да дава оценки на партийните позиции на своите сътрудници за избор на нов военен аероплан, които дефинира като „ несериозни “. За разлика от него, ние не дефинираме като „ лекомислен “ цялостния поврат в позицията му по същия въпрос. Коалиционните връзки изискват почитание и приемане на непознатото мнение.

Каракачанов укори сътрудниците си, че „ се ослушвали “, когато решил „ да се захване “ с циганския въпрос, макар безапелационната поддръжка изразена от Валери Симеонов в позиция по Българска национална телевизия на 17 януари. Припомняме, че Каракачанов като вицепремиер по публичния ред и сигурността, остана въздържан и безгласен при по-взривоопасните спорове в Асеновград и кв. „ Шекер махала “ в Пловдив. Етническите конфликти бяха предотвратени с дейната интервенция на Валери Симеонов (тогавашен вицепремиер - не по сигурността) от локалната власт и Министерство на вътрешните работи.

На 22 януари Вътрешна македонска революционна организация излезе с поредна декларация, с която хвърля упреци върху своите сътрудници и издига „ истински “ законодателни и управнически политики, преписани от програмата на НФСБ и Патриотичния фронт (ПФ).

От НФСБ показват и че за казуса с казуса с продажбата на български паспорти отговорността е точно на партията на Каракачанов. В декларацията се споделя:

Странно за ръководеща партия звучат лозунги като „ български паспорти за всички българи по етнически генезис без очакване, бумащина и корупционни схеми “, когато за това дават отговор представители на Вътрешна македонска революционна организация в изпълнителната власт.

По същия метод звучи и апела за „ осъществяване на проверката в инвалидните пенсии... “!? За сведение на сътрудниците ни от Вътрешна македонска революционна организация, проверката в инвалидните пенсии се „ осъществя “ към този момент 6-ти месец, посредством Наредбата за здравната експертиза, направена и прилагана с дейното присъединяване на представители на НФСБ в изпълнителната власт.

Без да разясняваме останалите противоречиви текстове, общото усещане е не за декларация на съдружен сътрудник, а за манифест на дребна опозиционна партия, събираща електорат за идни избори.

Националният изпълнителен комитет на НФСБ, прекратява договарянията с Вътрешна македонска революционна организация за общо явяване на изборите за Европейски парламент, като изисква от управлението на Вътрешна македонска революционна организация съответно пояснение за горепосочените медийни изяви ", се споделя в декларация на партията на Валери Симеонов, разпратена до медиите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР