Разрешителните за някои категории индивидуален лов се променят, предвид на

...
Разрешителните за някои категории индивидуален лов се променят, предвид на
Коментари Харесай

Променят се разрешителните за някои категории индивидуален лов

Разрешителните за някои категории самостоятелен лов се трансформират, поради на това, че не са обновени в последните години и не са съобразени с действителните разноски за развъждане на дивеча. Това е било решено на петото съвещание на Ловния съвет към Изпълнителната организация по горите, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

Разрешителното за самостоятелен лов на дива свиня става 50лв., за глухар - 200 лева, за доблестен елен - 200 лева, за елен лопатар и муфлон - 100 лева, за сърна - 80 лева и за други - 50 лева Категорията колективен лов на дива свиня остава 60 лева

В категориите самостоятелен лов: на локален малък дивеч и на мигриращ и водоплаващ дивеч се трансформират на 10 лева Запазват се таксите от 5 лева в категориите за колективен лов на локален малък дивеч и мигриращ и водоплаващ.

Запазва се обаче таксата за колективен лов на дива свиня, както и в категориите за колективен лов на локален малък дивеч. Размерът на годишната вноска за стопанисване на дивеча за идната година също се трансформира от 50 на 60 лв., се споделя в прессъобщението.

Минималните цени за продажба на жив дивеч за разселване от регионите на държавните ловни стопанства и дивечовъдни сектори, стопанисвани от горските стопанства за 2018 година се резервират и остават същите като предходната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР