Разрешеният капацитет на регионалното депо за отпадъци край Ямбол е

...
Разрешеният капацитет на регионалното депо за отпадъци край Ямбол е
Коментари Харесай

Забраняват на пет общини да използват депото за отпадъци край Ямбол

Разрешеният потенциал на районното хранилище за боклуци край Ямбол е привършен. Пет общини към този момент нямат право да го употребяват, като глобата, която може да бъде наложена, е от 10 хиляди до 500 хиляди лв., съобщи БНР. 

На районното хранилище край Ямбол се събират отпадъците на общините Сливен, Тунджа, Нова Загора и Стралджа. Според издаденото от 2008 година сложно позволение, на депото могат да се извозят 227 000 тона и това количество е към този момент достигнато. Оказва се, че клетката може да побере още близо 80 000 тона, само че общините нямат позволение, уточни екологът на община Тунджа Светлозар Грозев. Вариантите са:

„ Компетентният орган в лицето на Министерството и Изпълнителната организация по околна среда би трябвало или да издадат заповед за прекъсване на депонирането или другият вид е процедура на ново позволение. “

Процедурата по издаване на ново позволение може да отнеме месеци. Същевременно нито едно друго хранилище наоколо не желае да одобри още боклуци, защото пази свободния си потенциал.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР