Разрешените храни са растителните: плодове - пресни или изсушени, зеленчуци,

...
Разрешените храни са растителните: плодове - пресни или изсушени, зеленчуци,
Коментари Харесай

Великденският Пост Е Най-Строгият И Най-Важният От Всички! Ето Какво Може Да Се Яде И Кое Е Строго Забранено!

Разрешените храни са растителните: плодове - пресни или изсушени, зеленчуци, включително и кисело зеле, туршии, кисели краставички.

От хлябовете е позволен черният, типовият и сухарите. Могат да се ядат гъби, орехи, всевъзможни каши, приготвени с вода и е позволено да се пие чай. На Благовещение и на Цветница е разрешено в менюто да има риба.

Най-строго е постенето през първата и последната седмица на Великденския пост. През Чистия понеделник - първият понеделник от Великденския пост - е признато цялостно самоограничение от храна. В петъка на първата седмица се позволява да се яде единствено варена пшеница, подсладена с мед или захар.

През останалото време: понеделник, сряда, петък – сухоежбина: вода, самун, плодове, зеленчуци, компоти. Във вторник и четвъртък – гореща храна без лой.

В събота и неделя – храна с растителна лой. Отказването от някои типове храна не е основната цел на постенето. Основното му предопределение е да извиси духовно индивида.

Телесното филтриране би трябвало да се съчетава с пречистването на душата. Истинският пост е отдалечаване от злото, възпиране на езика, смиряване на гнева, усмиряване на похотта, преустановяване на клеветите и лъжите, написа Готвач.бг.

Разумното самоограничение от някои храни по време на постенето е потребно за организма, защото в действителност му работи пречистващо. Но църквата дава на някои групи хора позволение да не се пости.
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР