Разрешаване на отстрела на дивите свине, като начин за ограничаване

...
Разрешаване на отстрела на дивите свине, като начин за ограничаване
Коментари Харесай

Разрешават отстрела на глигани в Сливенско заради африканската чума

Разрешаване на отстрела на дивите прасета, като метод за ограничение на африканската чума по свинете. Това е една от ограниченията, които са набелязани на съвещанието на Областната епизоотична комисия в Сливен.

Според експерта по ловно стопанство от локалното Ловно-рибарско сдружение Светослав Аврамов, популациите на дивите свине неведнъж надвишават естествения брой за един хектар в района. Официално ловният сезон се чака да бъде открит след публикуването на измененията в Закона за лова в Държавен вестник.

"Няма да има ограничавания на броя на убитите диви свине. Ще бъде улеснено издаването на разрешителните за лов ", сподели ловният специалист Светослав Аврамов, представен от БНР.

Целта на взетите ограничения е да се понижи популацията на 0,3 до 0,5 на 100 хектара или това значи, че това би трябвало да има, примерно, едно прасе на триста хектара повърхност.

Доктор Любомир Деевски, шеф отдел "Здравеопазване " към Областната дирекция по сигурност на храните, разгласи какви други ограничения подхващат за ограничение на африканската чума по свинете в региона. "Дезинфекция на колите, минаване през филтри, сменяне на работно облекло, стерилизация и най-много да не се внасят хранителни артикули ", уточни той.

В област Сливен има четири огромни промишлени комплекса, които са под непрестанно наблюдаване и е въведен повишен надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР