Разрешава се износът на аналгин-хинин (Metamizole sodium 200 mg Chinin

...
Разрешава се износът на аналгин-хинин (Metamizole sodium 200 mg Chinin
Коментари Харесай

МЗ разреши се износът на аналгин-хинин

Разрешава се износът на аналгин-хинин (Metamizole sodium 200 mg Chinin hidrochlorid 50 mg).

Това планува заповед на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, издадена през вчерашния ден, и оповестена на уеб страницата на Министерството на здравеопазването (МЗ).

Със заповед от 20 март т. година министър Ананиев забрани износът на медикаменти на хининова основа до второ разпореждане.
Министерство на здравеопазването: Забранява се износът на медикаменти на хининова основа Целта е да бъдат задоволени потребностите на българския пазар в условия на пандемия
Новата наредба дава опция за експорт, защото има насъбран запас, нужен за облекчаване на уждите на лечебните заведения.

Целта е да се предотврати ненужно струпване на огромни запаси, които да надвишават неведнъж потребностите и да доведат до непотребни финансови загуби както за лечебните заведения, закупили медикаментите, по този начин и за производителите.
Борисов: Фармацевтични компании са подготвени да създават лекарства на хининова основа На среща при премира беше разисквано и позитивното деяние на лекарството „ Хлороквин “ при лекуването на заболели от COVID-19
Осигурени са задоволително лекарствени артикули, съдържащи Chinin hidrochlorid, както в лечебните заведения, по този начин и в Министерството на здравеопазването, се показва в претекстовете на министър Ананиев към заповедта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР