Разразилата се пандемия от Covid-19 не само ще има огромни

...
Разразилата се пандемия от Covid-19 не само ще има огромни
Коментари Харесай

Кои ще са геополитическите теми след COVID-19

Разразилата се пандемия от Covid-19 освен ще има " големи стопански резултати ", само че ще има и мощни геополитически последствия, съобщи във вторник ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Изказвайки се пред пресата след лидерска среща ЕС-Япония, Шарл Мишел уточни, че е " извънредно значимо " Европейският съюз и Япония да останат отдадени на мира, сигурността и стабилността, с цел да се борят с " отрицателните последствия от акциите за дезинформация ".

Висшият европейски представител акцентира, че демократичните общества би трябвало да разчитат на транспарантна информация.

Коментарите на Шарл Мишел идват, откакто Китай се оказа изправен пред съществени рецензии от страна на Съединени американски щати за хипотетичната липса на бистрота при справяне с възникването на коронавирусната пандемия в азиатска страна.

Според Мишел би трябвало да се избегне конкуренцията сред обособените страни във връзка с коронавирусната ваксина, защото това няма да бъде от изгода за жителите на никоя страна.

Коментирайки идната среща на върха на Г-7, Мишел означи, че възможното основаване на ваксина ще би трябвало да се показа от всички и че Г-7 би трябвало да се ангажира с сходно съглашение.

Освен това той уточни, че страните от Г-7 би трябвало да изразят единение и обща тактика за битка с негативното икономическо влияние на ковид.

Мишел също по този начин акцентира, че промяната на Световната комерсиална организация би трябвало да бъде обсъждана в границите на групата на индустриално развитите страни, изключително защото Европейски Съюз счита, че всяка промяна би трябвало да регистрира изменението на климата.

По-рано президентът на Съединените щати Доналд Тръмп съобщи, че желае да организира тази лятна среща на върха на водачите от Г-7 в Белия дом, отбелязвайки по този метод първия път, когато международните водачи се събират дружно след началото на пандемията от ковид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР