Разрастването на пандемията от COVID-19 в света може да доведе

...
Разрастването на пандемията от COVID-19 в света може да доведе
Коментари Харесай

Евробаскет 2021 също пред отлагане заради COVID-19

Разрастването на пандемията от COVID-19 в света може да докара до отсрочване на следващо огромно спортно събитие. Става въпрос за Европейското състезание по баскетбол за мъже през 2021 година. Следващият шампионат на Стария континент е плануван за септември следващата година, само че все още наподобява доста евентуално да не се организира по проект.

Макар дотогава да има повече от година, още от в този момент започнаха мрачни прогнози, че има възможност Евробаскет 2021 да бъде преместен във времето. Главната причина са огромните рокади в спортния календар, като главният проблем ще бъде преместването на Олимпийските игри в Токио за лятото на 2021 година. Последните информации са, че те ще се проведат в интервала сред 23 юли и 8 август следващата година, което е директно преди европейското.  Ясни са датите за Токио 2021

" Когато бъде взето окончателното решение за Олимпийските игри, ще имаме диалози с всички заинтригувани страни, с цел да забележим какви стъпки можем да предприемем ", оповестява човек от ФИБА пред mvp247.com.

Евробаскет 2021 ще има четири страни домакини - Германия, Италия, Грузия и Чехия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР