Разраства се пожарът в Стара планина над Чипровци до границата

...
Разраства се пожарът в Стара планина над Чипровци до границата
Коментари Харесай

От българска и сръбска страна гасят разрастващия се пожар в Стара планина

Разраства се пожарът в Стара планина над Чипровци до границата със Сърбия, гаси се както от българската, по този начин и от сръбската страна , оповестява БТВ.

Фронтът му към този момент е близо 10 километра и е на труднодостъпно място. Доброволци разяснява, че обсегът е огромен, а достигането му е комплицирано и се диша мъчно.

Не е и валяло от дълго време , като г ъстият пушек е огромна спънка и за доброволци, и пожарникари. Запалени са най-вече високи шубраци и сухи треви, гората е отчасти наранена .

Районът е мъчнопроходим , местността е пресечена и се стига с високопроходим автомобил. Няма заплаха за обитаемоте места , аргументите за пожара се проверяват.
 Пожар гори в Стара планина над Чипровци
Пожар гори в Стара планина над Чипровци

Районът обгръща границата със Сърбия

Вече трети ден продължава и гасенето на пожара в Рила . Над 170 души вземат участие в гасенето, през вчерашния ден бяха включени и 2 военни хеликоптер а.

Засегнати са над 550 декара борово-смърчова гора, клек и хвойна . като мястото е труднодостъпно, само че пожарът в гората е локализиран.

" Времето е умерено, обикновено, няма естествени аргументи за възникването, тъй че явно е човешка немарливост ", изяснява инж. Дамян Дамянов, шеф на ЮЗДП. Усилията са ориентирани в алпийската част .
 Овладяха пожарите в Рила и Елешница
Овладяха пожарите в Рила и Елешница

В борбата с пожара в Рила се включиха и два хеликоптера…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР