Разработват се кризисна рекламна стратегия, работи се он-лайн. Основно се

...
Разработват се кризисна рекламна стратегия, работи се он-лайн. Основно се
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Мислим за безплатни шезлонги и чадъри за българи при късен летен сезон

Разработват се спешна рекламна тактика, работи се он-лайн. Основно се разчита на вътрешния пазар и българите. Правят се калкулации за разновидности на ваучери и даже за безвъзмездни шезлонги и чадъри единствено за този сезон, в случай че има късен летен сезон.
Това сподели в предаването " Лице в лице " по бТВ министърът на туризма

Николина Ангелкова.

Туризмът изживява най-тежката си рецесия. Ситуацията е извънредно тежка за целия бранш. В една такава тежка обстановка, ние сме обединени и търсим уравновесените решения.

Тя уточни, че никой не е отговорен, че сме в такава обстановка и секторът не действа. Ангелкова акцентира, че преди всичко е здравето на хората.

„ Ако преодолеем рецесията, ще излезем доста по-силни. Аз съм оптимист по природа и имам вяра, че ще се оправим. Обвиненията няма да ни оказват помощ. Ситуацията е динамична “, акцентира тя.

„ Следваме всички инструкции на Европейска комисия. Затова изготвихме рекомендации, дружно с КЗП. Предвиждаме мярка за отчасти подкрепяне на бизнеса. За страдание до 13 юни няма да има опция да се възвръщат суми, предплатени авансово за неосъществени почивки. Препоръчвам да се изиска ваучер, който дава опция за 24 месеца по желание на потребителя, да се потърси възобновяване на средства, другата алтернатива е различно пътешестване “, изясни Ангелкова.

Министърът на туризма призна, че целият свят се върти в един обаян кръг по отношение на предплатените почивки.

„ Много е мъчно. На ден получаваме по 200 сигнали от консуматори. Надяваме се тези, които имат опция да подкрепят българския туризъм с този ваучер. Време е да се върнем към полемиката за гаранционния фонд в туризма. За да може в една непредвидена обстановка, да има благоприятни условия и за потребителите и за туроператорите “, сподели тя.

По думите на Ангелкова множеството компании чакат загуби сред 50 и 100%. „ Предвижда се редуциране на личния състав или изпращане в заплатен отпуск. Само 10% от фирмите не плануват сходна мярка. Ситуацията е извънредно тежка. Тя прикани тези компании да се възползват от държавната помощ 60 на 40 “, сподели Николина Ангелкова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР