Разработването на регионален план за действие за справяне с климатичните

...
Разработването на регионален план за действие за справяне с климатичните
Коментари Харесай

Министри обсъждат в Кипър регионален план за действие по климатичните промени

Разработването на районен проект за деяние за справяне с климатичните промени в Източното Средиземноморие и Близкия изток разискват през днешния ден министрите на околната среда от страните в района, съобщи БНР. Срещата им е онлайн, като неин хазаин е кипърската столица Никозия.

Министерската среща е основен стадий в реализацията на самодейността на кипърското държавно управление за съгласуваност на дейностите на страните в Източното Средиземноморие и Близкия изток по климатичните промени. Тя към този момент е призната от 18 страни, поддържа се от Европейската комисия и международни организации.

Днешната полемика на екоминистрите има за цел да оформи проекта за деяние за решение на тези проблеми.

Бъдещият документ се основава на резултатите от проучванията и рекомендациите на повече от 220 изтъкнати учени от целия свят, които бяха разисквани на огромна интернационална конференция в Кипър през октомври предходната година. С тяхното показване завърши научната част на самодейността, следват стадиите на политическите решения.

Сред тях е окончателното правене на 10-годишния районен климатичен проект за деяние и неговата ратификация от участващите в самодейността страни. Срещата на техните водачи за приемането на общия документ е планувана за тази есен в Кипър. Самият основател на огромната районна стратегия Кипър ще влага над 500 млн. евро в идващите 5 години в разнообразни браншове на стопанската система за справяне с климатичните промени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР