Разработването на нов вид ваксина срещу коронавируса, който причинява пневмония,

...
Разработването на нов вид ваксина срещу коронавируса, който причинява пневмония,
Коментари Харесай

Китай разработва ваксина срещу коронавируса

Разработването на нов тип ваксина против ковид, който предизвиква пневмония, е почнал китайският Център за надзор и профилактика на болесттите, предава ТАСС, цитирайки информация от в. „ Чайна дейли “.

„ Центърът към този момент стартира създаването на ваксина. За момента успяхме да изолираме вируса, в този момент се избира съответният вариант “, декларира Сюй Венбо, началник на Центъра. Освен това сега китайските специалисти сортират медикаменти, които дейно противодействат на пневмонията.

Заразените в Китай към този момент са над 2000 души. Има съмнения за болест в още близо 2700 случая, само че към този момент диагнозата не е доказана.

От среднощ локално време е неразрешено влизането на всички транспортни средства в град Шантоу. Целта е да се попречи на разпространяването на новия ковид, предава Франс прес. В града ще бъде прекратено и придвижването на градския превоз, в това число и на фериботите. Столицата на провинция Шенси град Сиан също стопира всички междуградски рейсове от 18 часа локално време, предава Ройтерс. Ограничения на превоза ще бъдат наложени в цялата източна провин;ия Шандун, а в провинция Шенси е неразрешено влизането на рейсове, идващи от други провинции.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР