Разработването на бездимни алтернативи на цигарите има потенциал да промени

...
Разработването на бездимни алтернативи на цигарите има потенциал да промени
Коментари Харесай

Пушачът поема поне 100 канцерогена от дима на цигарата

Разработването на бездимни други възможности на цигарите има капацитет да промени живота на милиони мъже и дами, които пушат и не могат или не желаят да се откажат. Трансформацията в тютюневата промишленост е ориентирана към построяването на бъдеще без пушек, а не бъдеще без тютюн или никотин, като фундаменталната оригиналност при новите артикули спрямо цигарите е премахването на горенето и замяната му с нагряване. Това акцентира доктор Жизел Бейкър, шеф по научните въпроси във Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) на среща с медиите.

Големите тютюневи компании започнаха да се разграничават от горимите артикули, като оферират нови, различни бездимни произведения, които имат капацитет да понижат риска за пълнолетните пушачи спрямо това да продължат да пушат.

Каквито и акции да се организират в международен мащаб за вредата от тютюнопушенето, броят на пушачите устойчиво нараства, защото прирастът на популацията се движи с по-бързи темпове от намаляването на броя на пушачите. В света има близо 1,1 милиард пълнолетни пушачи и съгласно прогнози на СЗО от 2015 година броят им ще се резервира към 2025 година Бездимните артикули са опция пред тях - такава със доста понижен риск за здравето им.

Тютюневият пушек се смята за извършител на близо шест милиона смъртни случая годишно. Компаниите виждат капацитет и влагат в създаването и предлагането на по-малко рискови други възможности на цигарите.

Защо се създават бездимни артикули

Д-р Бейкър съобщи, че компанията предлага новите бездимни артикули само на одобрени пълнолетни пушачи - тези които не могат да се откажат или не вършат старания да го реализиран. Целта им не е да основават нови пушачи или да " връщат " към навика към този момент преборили го.

 Д-р Жизел Бейкър: Ако пушачът спре да пуши, рискът от развиване на болести, свързани с пушенето, понижава
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР