Разработването и изграждането на първата китайска широколентова спътникова комуникационна мрежа

...
Разработването и изграждането на първата китайска широколентова спътникова комуникационна мрежа
Коментари Харесай

Китай ще пусне пробно сателитния си интернет тази година

Разработването и построяването на първата китайска широколентова сателитна информационна мрежа в ниска орбита „ Хунюн " върви с бързи темпове, обявиха от „ Китайската аерокосмическа научно-промишлена корпорация " (CASIC).

Сателитът„ Хунюн ", който сега е в орбита, скоро ще показва по какъв начин работи високоскоростния интернет от космоса, съобщи Ма Дзие, партиен секретар на Втора академия на CASIC, които създават системата, предава bulgarian.cri.cn.

В осведомителната епоха интернет се трансформира в неотменна част от живота на доста хора, само че достъпът до него не постоянно е вероятен, изключително в отдалечените и едва развитите региони или в морето. Като растяща мощ в науката и технологиите, Китай е въодушевен по отношение на предлагането на решения, едно от които е „ Хунюн ".

„ Първия спътник „ Хунюн " организира информационни проби с наземен надзор. Те бяха сполучливи при установяването на основана в космоса интернет връзка и потвърдиха, че „ Хунюн " мрежата ще разреши онлайн сърфиране, проявление на видео и изпращане на Уичат текстови известия. ", съобщи Ма Дзие в коридорите на годишната сесия на 13-ия КНПКС в Пекин.

Сателитът бе изстрелян с ракетата притежател „ Чанджън -11 " в края на декември. Той оперира в слънчево-синхронна орбита на към 1100 км над Земята. Захранва се от слънчеви кафези и има живот една година, само че упованията на дизайнерите са той да продължи по-дълго.

„ През втората половина на годината спътникът ще стартира да предлага демонстрационно информационни услуги на определени групи консуматори ", сподели Ма Дзиен.

CASIC има намерение да изстреля над 150 „ Хунюн " спътника в орбита към 1000 км над Земята до 2023 година Плеядата евентуално ще бъде допълнвана в бъдеще според от пазарното търсене, сподели основният дизайнер на Сян Кайхън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР