Разработване на национална програма за издаване на ваучери за туристическо

...
Разработване на национална програма за издаване на ваучери за туристическо
Коментари Харесай

Министър Николова с голямо предложение към МОН за екскурзиите на учениците

Разработване на национална стратегия за издаване на ваучери за туристическо пътешестване на деца и възпитаници е препоръчано от Министерството на туризма в писмо до министъра на образованието Красимир Вълчев. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на работна среща с представители на съдружие "Българско ски учебно заведение ", написа "Монитор ".

Ресорният министър разясни, че предлагането планува всеки възпитаник да има опция да се възползва от ваучер за пакетно пътешестване на стойност 100 лева еднократно през образователната година.

Обмисля се и създаване на ограничения за обезпечаване на безвредно образование в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура в страната, които ски учителите да ползват при даване на туристическа услуга.

Според представителите на сдружението подобряването на пътната инфраструктура би асъдействало за развиването на зимните курорти, защото от ден на ден туристи избират да се придвижват със личните си коли.

На срещата бяха дискутирани и вероятните промени в нормативната уредба, обвързвана с потреблението на ски пистите. Според тях въвеждането на стъпаловидни ваканции за другите учебни заведения също би довело до увеличение на туристопотока към ски дестинациите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР