Разработваната в Русия ваксина срещу коронавируса създава имунитет у всички

...
Разработваната в Русия ваксина срещу коронавируса създава имунитет у всички
Коментари Харесай

Руската ваксина за COVID-19 създала имунитет у всички доброволци

Разработваната в Русия ваксина против ковид основава имунитет у всички доброволци. Това заяви в изявление за Си ен ен ръководителят на Руския фонд за директни вложения (РФПИ) Кирил Дмитриев.

„ Мога да кажа от първо лице, че 100 % от доброволците са изработили имунитет на 21-я ден (от въвеждането на ваксината). Той се удвоява след втория опит. 100 % от животните също са изработили имунитет ", сподели Дмитриев, представен от ТАСС.

Той заяви още, че над 20 страни са показали интерес към съветска ваксина.

По-рано съветски представители обявиха пред медията, че става дума за дата 10 август или по-рано за утвърждение на имунизацията, която е основана от московския институт „ Гамалея ". Тя ще бъде утвърдена за публично прилагане, откакто на първо време я получи здравен личен състав.

Руските учени настояват, че имунизацията е била създадена бързо, защото е модифицирана версия на основана към този момент ваксина за битка с други болести.

Руското министерство на защитата споделя, че съветски бойци са служили като доброволци в човешките тествания.

Руските публични чиновници настояват, че одобряването на лекарството върви бързо поради световната пандемия и самия тежкия проблем с ковид в Русия. В момента страната има повече от 800 000 доказани случая.

" Нашите учени се концентрираха не върху това да бъдат първи, а върху отбраната на хората ", сподели Дмитриев.

Ваксината употребява човешки аденовирусни вектори, които са превърнати в по-слаби, с цел да не се развъждат в организма. За разлика от множеството ваксини в развиване, тя разчита на два вектора, а не на един и пациентите ще получат двойно по-силен асистент против вируса.

По-рано този месец Кремъл отхвърли обвиняванията, че съветски шпиони са проникнали в американски, канадски и английски научно-изследователски лаборатории, с цел да откраднат секрети за създаване на ваксини.

Руски публични представители отхвърлиха също сведения, че членовете на политическия и бизнес елита на страната, в това число съветския президент Владимир Путин, са получили ранен достъп до имунизацията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР