Разработваме законопроект за доброволната служба, заяви военният министър Красимир Каракачанов

...
Разработваме законопроект за доброволната служба, заяви военният министър Красимир Каракачанов
Коментари Харесай

Каракачанов: Миналите доброволна казарма да са с предимство за държавна работа

Разработваме законопроект за доброволната работа, съобщи военният министър Красимир Каракачанов пред кореспонденти в Народното събрание. Тя е за тези младежи и девойки, за тези български жители, които имат предпочитание да получат военно образование. Експертите ще дефинират периода - 6 или 9 месеца. Идеята е остаряла, призна самият Красимир Каракачанов.

Моето персонално желание е тези български жители, които предпочетат да изгубят част от персоналното си време - 6-9 месеца, с цел да служат на страната си, да получат военни качества, с цел да могат да я пазят, по-късно да се употребяват с избрани преимущества при постъпване на работа, при кандидатстване в държавни и висши образователни заведения, сподели Каракачанов.

Според него от тази година може да стартира пробно (военно образование - б.р.) в тези градове, в които има военни учебни заведения или огромни гарнизони. Не на всички места може да осигурим нужните квалифицирани преподаватели. Въпросът е не да излезе някой да приказва общи приказки, сподели военният министър.

Експериментално тази година е допустимо да се вкара военно образование в учебните заведения в градове като Варна, Бургас, Търново, Пловдив - там, където гарнизоните или военните учебни заведения могат да дават готови фрагменти. От идната година има опция да се стартира в цялата отбранителна система, стана ясно от думите на министъра.

В отговор на репликата, че и в този момент има часове по военно образование в прогимназията, Каракачанов сподели, че 5 урока са доста общи. Броят на часовете в учебно заведение зависи от отпуснатия финансов запас, добави военният министър.

Припомняме, още през месец май 2017 година военният министър Красимир Каракачанов изясни, че в програмата за ръководство е записано въвеждане на военното образование в учебните заведения. Тогава той бе безапелационен, че от идната (2018-та) година стартира въвеждането му.

Въвеждат военно образование в учебните заведения от следващата година
Въвеждат военно образование в учебните заведения от следващата година

" За да могат младежите да имат най-елементарните знания "

Дни преди да седне в министерското кресло на " Дякон Игнатий " Каракачанов съобщи, че ще работи за концепцията за връщане на наложителната казарма.
От години патриотът не крие, че е последовател на наложителната наборна военна работа. ГЕРБ са на малко по-различно мнение, само че в подробната стратегия сме записали, че се приказва за доброволна военна работа, сподели тогава той.

След като на 14 септември 2017 година в Народното събрание бе отритнат законопроекта за връщане на наборната военна работа, през декември 2017 година стана ясно, че готвят законопроект за доброволната военна работа. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР