Разработваме интерактивна карта с информация за всички участъци с концентрация

...
Разработваме интерактивна карта с информация за всички участъци с концентрация
Коментари Харесай

Разработва се интерактивна карта с рисковите участъци по пътищата в страната

Разработваме интерактивна карта с информация за всички сектори с централизация на пътно-транспортни катастрофи в България, тъй като е значимо хората да имат повече информация и да минават с нараснало внимание през тях, сподели ръководителят на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ Малина Крумова на кръгла маса в София. Тя се провежда във връзка Деня на сигурността на придвижването по пътищата – 29 юни, и в нея участваха районният министър Петя Аврамова, вътрешният Младен Маринов, зам.-министърът на превоза Ангел Попов и други

„ С Агенция „ Пътна инфраструктура “ направихме обзор на всички сектори с централизация на ПТП. Обследвани са близо 80 пътни прави и сега се приготвят рекомендации за тяхното в допълнение обезопасяване “, заяви Крумова. Следващата стъпка е да се набележат ограничения за смяна на организацията на придвижване и за обезопасяване на сериозните точки с централизация на ПТП, както и да се сътвори ефикасен мониторинг на осъществяването им.

„ Има ограничения, които можем незабавно да предприемем. Конкретен образец е Кресненското дефиле, където за последните 8 година са станали 525 тежки произшествия, а съществена причина са рискови изпреварвания. Затова ние сме дали съответно предложение за организация на придвижването в този сектор с цялостна възбрана на изпреварването в него, - изясни ръководителят на държавната организация. - Още по-важно е да създадем цялостна категоризация на сигурността на пътищата, нещо по-което към този момент работим взаимно с АПИ и въз основата на разпознатите дефицити, да се изготви стратегия за повишение на сигурността – превантивно преди да станат сектори с централизация. “

Основен приоритет за Министерство на регионалното развитие и АПИ е да продължим да покачваме сигурността по пътищата в страната, каза министър Аврамова. По думите ѝ 119 км нова пътна инфраструктура е в развой на изродяване, а 824 км републикански пътища се рехабилитират. Инвестира се в модернизиране и за създаване на нова инфраструктура, в т. ч. на нови системи на сигурност.

Миналата година в България са станали 6684 тежки произшествия с 611 починали и над 8 хиляди ранени, заяви министър Маринов. Наложени са наказания за над 1,3 млн. лв..
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР