Разработката е предназначена за настолни компютри и лаптопиИнтерфейсът на операционната

...
Разработката е предназначена за настолни компютри и лаптопиИнтерфейсът на операционната
Коментари Харесай

Излиза нова версия на системата Android-x86

Разработката е предопределена за настолни компютри и преносими компютри

Интерфейсът на операционната система Android-x86 е приспособен за районен съд и ноутбуци
(екранна фотография: Android-x86)

Разработчици ентусиасти  пуснаха първа кандидат-финална версия на операционната система Android-x86 9.0. Това се смята за постоянна версия на платформата за районен съд и преносими компютри, откакто от няколко месеца са налични тестови дистрибуции.

Android-x86 9.0-r1 стъпва на ядро Linux 4.19 LTS, поддържа OpenGL ES 3.x посредством драйверите Mesa, както и OpenGL ES 2 на SwiftShader за неподдържани GPU.

Новото издание идва с базова поддръжка на графичния интерфейс API Vulkan, въпреки и единствено за Intel и Radeon графика. В системата са осъществени несъмнено зареждане на UEFI и нов интерактивен инсталатор с текстов интерфейс.
още по тематиката
Android-x86 9.0-r1 поддържа мултитъч, аудио карти, Wi-Fi, Bluetooth, разнообразни датчици, камери и Ethernet връзки през DHCP. Добавена е още поддръжка на мишки във VirtualBox, QEMU, VMware и Hyper-V.

Предвидена е и опция за стартиране на ARM приложения в среда x86, като за задачата се употребява специфичен пласт. Флашки и карти памет могат да се инсталират автоматизирано при свързване.

Android-x86 е план на запалянковци и предстоящо изостава от формалните разработки на Android за смарт телефони. Много от новите функционалности би трябвало да се приспособяват към обичайните районен съд платформи.

Актуалните версии на Android-x86 са налични за събаряне свободно от уеб страницата на плана във тип на ISO облици за стартиране в Live-режим на x86 и x86_64 платформи. Налични са и rpm-пакети за инсталиране на Linux.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР