Разработката е отворена за използване от електронната индустрияДисплеите на смартфоните

...
Разработката е отворена за използване от електронната индустрияДисплеите на смартфоните
Коментари Харесай

Печатат дисплеи с всякаква форма на 3D принтер

Разработката е отворена за потребление от електронната промишленост

Дисплеите на смарт телефоните скоро ще могат да се печатат на 3D принтер
(снимка: CCO Public Domain)

И нженери от Корейския университет Йонсей са създали изцяло нова технология за 3D щемпел, с помощта на която е допустимо да се отпечатват транспарантни OLED екрани с всякаква форма и по-късно да се употребяват без проблеми на смарт телефони, компютри и таблети.

Новата разработка, за която оповестява сп. Advanced Science, се основава на потребление на цифрови системи за обработка на светлината, с помощта на които е допустимо да се отпечатват транспарантни, изрязани пластмасови „ рамки ”.
още по тематиката
В тях се разполагат екраните, след което учените ползват пласт с транспарантен електрод вътре в рамката, съдържащ матрица от сребърни нанопроводници. Накрая прибавят пласт за пикселите и няколко други по-малко значими пласта.

В резултат на всичко това инженерите са съумели да основат OLED екрани с изцяло случайна форма – в това число екзотични творения, като да вземем за пример екран под формата на чаша, ръка и други предмети.

Описанието на новата технология е публично налично, с помощта на което в близко бъдеще могат да се появят разнообразни устройства с екрани с най-необичайна форма. Учените имат вяра, че потреблението на тяхната разработка ще изведе производството на електронни устройства на ново равнище и ще понижи разноските.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР