Разработеният от Китай най-голям в света самолет-амфибия Цзилун (AG600) тази

...
Разработеният от Китай най-голям в света самолет-амфибия Цзилун (AG600) тази
Коментари Харесай

Най-големият в света самолет-амфибия с първо излитане от вода

Разработеният от Китай максимален в света самолет-амфибия " Цзилун " (AG600) тази заран е минал сполучливо тествания по политане от повърхността на вода и кацане във вода , оповестяват от Китайската корпорация за авиационна промишленост (AVIC).

От 27 август самолетът се намира в хидролетището " Чжанхе " в провиция Хубей, където е минал редица значими проби, в това число плъзгане на вода при ниски, междинни и високи скорости.



Специалистите съвсем два месеца са проверявали способността за ръководство по права линия, маневреността на амфибията, устойчивостта на водната повърхнина, както и водоустойчивостта при придвижване на разнообразни скорости.

По-рано AVIC оповестиха проектите си да стартират търговски доставки на самолета-амфибия AG600 до 2022 година

Това е най-големият първообраз на сходна техника освен в Китай, само че и в света. Машината е предопределена за гасене на пожари и осъществяване на избавителни интервенции на вода. Освен това AG600 може да бъде екипиран с в допълнение съоръжение за мониторинг на морската среда, пътническия и товарния трафик , а също по този начин изследване за местоположението на потребни изкопаеми .

Самолетът е оборудван с четири турбовитлови мотора, кадърен е да събира на борда 12 тона вода за 20 секунди . Максималното тегло при политане на AG600 e 53,5 тона, дължината на корпуса е 39,3 метра, размахът на крилата е 38,8 метра, а оптималната дължина на полета е 4 500 км. Самолетът може да транспортира до 50 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР