Разработени са 358 е-услуги и 448 е-форми за заявяване, съобщи

...
Разработени са 358 е-услуги и 448 е-форми за заявяване, съобщи
Коментари Харесай

Над 1000 администрации обменят е-документи

Разработени са 358 е-услуги и 448 е-форми за заявяване, заяви ДАЕУ

Все повече администрации се включват в електронния продан на документи
(снимка: CC0 Public Domain)

От началото на годината 1027 администрации са действителни участници в електронния продан на документи през Системата за електронен продан на известия (СЕОС) на Държавна организация „ Електронно ръководство ”.

За дребното на брой администрации, които нямат механически запас да се включат посредством своите документооборотни системи в СЕОС, е основана различна (временна) опция за реализиране на електронен продан на документи посредством интеграция на Системата за несъмнено електронно връчване (ССЕВ) със СЕОС. Към момента тази опция употребяват 16 администрации, оповестиха от ДАЕУ.

С цел понижаване на административната тежест за жителите и бизнеса се ползва обединен модел за заявяване, заплащане и даване на електронни административни услуги.

По този модел са създадени 355 електронни административни услуги, 3 е-услуги и 448 е-форми за заявяване и придружителни документи за централна, регионална и общинска администрация. Те са оповестени на Единния портал за достъп до електронни административни услуги.

Унифицирани са заявки за:

Най-често заявяваната административна услуга е за регистрация на търсещи работа лица – 14 660 пъти. Следва услугата за издаване на решения за преустановяване на регистрацията на търсещи работа лица – 1 657 и за освобождение на лица от винетни такси при прилагане на републикански пътища – 802 пъти.

Към днешна дата услугите са употребявани 25 440 пъти, като над 23 400 са декларираните е-услуги от началото на 2020 година, сочи формалната информация от ДАЕУ.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР