Разработчиците вече са направили първите крачки към новата версия на

...
Разработчиците вече са направили първите крачки към новата версия на
Коментари Харесай

Как с новата версия на Bluetooth лесно ще намирате изгубени вещи

Разработчиците към този момент са създали първите крачки към новата версия на Bluetooth 5.1. Технологията, която разрешава да слушате музика и да сте свързани към други устройства без кабели, към този момент минава към ново измерение. Въпреки че към момента нововъведението не е изцяло подготвена и би трябвало време, с цел да стигне до смарт телефоните и преносимите компютри, от компанията производител SIG (Bluetooth Special Interest Group) разкриха някои от новите функционалности, написа Gizmodo.

Ако постоянно губите движимостите си, новата версия ще ви улесни много.

Насочено намиране и засичане на близки предмети

Най-интересната и евентуално най-полезната алтернатива от технологията е ориентираното намиране. То разрешава на Bluetooth 5.1 да откри безусловно точната локация на сдвоени устройства или Bluetooth приемници, получавайки сигнали от голям брой антени.

За аудио устройствата, това значи, че вашият смарт телефон или преносим компютър ще може да ги открива с акуратност до сантиметри. Така няма по какъв начин да изгубите дребните слушалки.

Bluetooth тракерите към този момент са и по-точни. Много компании към този момент продават дребни Bluetooth донгъли, които се закачат на персонални движимости, като ключовете, които ще създадат откриването им много по-лесно.

Тези устройства работят на правилото на установяване на близостта на дадени предмети. Те могат да насочват този, който търси изгубена веща, като му дават сигнали за " топло " и " студено ", по отношение на това дали търсещият се доближава или отдалечава от предмета. Все още обаче те не могат да покажат точната локация на търсения детайл. Насочването към изгубената движимост става с помощта на функционалностите " Angle of Arrival " и " Angle of Departure " във 5.1 версията на технологията, които изпращат и одобряват данни за даден предмет.

От SIG споделят също, че ориентираното намиране може да се употребява и в закрито пространство, да вземем за пример магазин, като IKEA, с цел да откри избрани артикули или рафтовете, където те са сложени. Функцията е изцяло използвана и в молове или пък паркове, само че изразходва по-малко батерия от GPS навигацията.

Друга оригиналност е периодически синхронизиращ трансфер, който ще разрешава на устройствата да си трансферират информация едно на друго. Например, може да употребявате смарт телефона си като медиатор, с цел да прехвърлите данни от тв приемника на смарт часовника си. Опцията е изключително комфортна за телевизионната стратегия, която можете да получите на своя часовник.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР