Разработчиците на приложения от трети страни могат да четат имейлите

...
Разработчиците на приложения от трети страни могат да четат имейлите
Коментари Харесай

Разработчици получават достъп до чужди профили в Gmail

Разработчиците на приложения от трети страни могат да четат имейлите на милиони консуматори на Gmail, заяви The Wall Street Journal. Настройките за достъп на електронната поща на Гугъл разрешават на фирмите за данни и разработчиците на приложения да виждат имейлите на потребителите и даже да достъпват поверителна информация, в това число адресите на получателите, по кое време е изпратена пощата и задачите известия. Въпреки че тези приложения би трябвало да получат единодушието на потребителя, формата за това по никакъв метод не демонстрира, че, с изключение на от компютри, пощата ще бъде четена и от хора.

Прочетете още: Да извлечем максимума от новият Gmail

От Гугъл побързаха да обяснят пред The Verge, че дават данни на разработчиците на трети страни единствено след експлицитното единодушие на потребителите. Процесът на утвърждение, през който минават, включва инспекция дали идентичността на една компания е вярно показана от нейното приложение, дали в декларацията за дискретност се споделя, че ще следи имейлите, както и дали данните, които компанията желае, имат отношение към продукта, който основава. Затова и някои от претендентите за достъп до потребителските профили в Gmail не са получили подобен, настояват от интернет колоса, като обаче не конкретизират какъв брой са отводите.

Пред WSJ от Гугъл пък декларират, че техните чиновници също можели да четат имейли в непознати електронни пощи, само че единствено в " доста характерни случаи, когато бъдат помолени от потребителите и категорично им бъде обещано позволение, ил и когато става дума за гарантиране на сигурността, премахване на неточности или злоупотреби” .

Каквито и да са контролните механизми на Гугъл, е ясно, че доста организации имат сходен достъп – като се тръгне от Salesforce и Microsoft Office и се стигне до всевъзможни по-малко известни имейл приложения. Както оповестяват WSJ обаче , Gmail не е единствената платформа, която дава сходен достъп на трети страни, тъй че е хубаво да имате поради, че е напълно допустимо освен вие да имате достъп до своята електронна преписка. В този ред на мисли, не забравяйте да прочетете деликатно декларацията за дискретност на всяко едно приложение, което по някакъв метод ви изиска външен достъп.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР