Разработчици, работили в компании, като Lockwood Publishing, Funcom, and Bohemia

...
Разработчици, работили в компании, като Lockwood Publishing, Funcom, and Bohemia
Коментари Харесай

Бивши служители на Funcom и Bohemia Interactive обявиха новосформираното си студио

Разработчици, работили в компании, като Lockwood Publishing, Funcom, and Bohemia Interactive оповестиха откриването на своето общо студио Red Rover Interactive, предава Game Developer.

Самият старт на студиото е бил през февруари, само че тези дни то беше намерено публично, като офисите му ще са ситуирани в норвежката столица Осло и в английския Нюкясъл. Red Rover Interactive стартира с капитал от $5 000 000, който е обезпечен посредством външни вложители от разнообразни страни.

Изпълнителен шеф на Red Rover Interactive ще е Фред Ричардсън, а основен действен началник – Джо Стивънс. Двамата са били сътрудници както в Ubisoft Reflections (Just Dance, The Crew, Driver), по този начин и във Funcom, а след това и в Lockwood Publishing. Директор по дизайна е Марек Зилай от Bohemia Interactive (ArmA), механически шеф – Дениъл Ратцър (Funcom), а Себастиян Цимерман, който извършва ролята на живописен шеф е някогашен чиновник на Crytek. Целият екип на студиото наброява все още едвам 20 души.

Първият план на студиото ще е мултиплейърно заглавие, което съгласно думите на Red Rover ще „ катапултира сървайвъл жанра в напълно нова посока “, като задачата им е да основат най-иновативните и ангажиращи мултиплейърни прекарвания на пазара.

„ Вярваме, че мултиплейърните взаимоотношения са надалеч по-силни от тези при PVE “, изяснява Ричардсън. Чрез груповия опит, добавя той, очакванията на студиото са да основат нещо, което ще насочи жанра в напълно нова посока.

Game Developer разясняват, че няколко от водещите имена в Red Rover имат към този момент сериозен опит в мултиплейърните игри – ArmA е такова заглавие, както и игрите от света на Conan и Dune, по които работят от години Funcom.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР