Разработчикът Сам Растън пусна приложение, наречено Bouncer. То е предназначено

...
Разработчикът Сам Растън пусна приложение, наречено Bouncer. То е предназначено
Коментари Харесай

Ето как да забраните на приложенията да ви следят

Разработчикът Сам Растън пусна приложение, наречено Bouncer. То е предопределено за Android и е способно независимо да лимитира привилегиите, получени от към този момент конфигурирани на смарт телефона стратегии. По този метод създаването предотвратява случаи на несанкциониран достъп до обособени функционалности на телефона – да вземем за пример геолокация, камери и диктофон, написа digi.bg.

Работата на Bouncer се реализира за сметка на специфичните благоприятни условия на смартфона  (Accessibility Service), с помощта на което приложението получава правото да ръководи привилегиите, дадени на други приложения.

Как да отзовете привилегиите на приложенията?

Ограничаването им се случва автоматизирано и единствено в моменти, когато приложенията не се употребяват. Така не се нарушава тяхната функционалност.

Защо е значимо да ограничаваме привилегиите?

По този метод си гарантирате вашата конфиденциалност. В доста случаи това е обвързвано с риска данните ви да бъдат употребявани от вредоносни стратегии, способни да натрупват информация за жертвите си за по-нататъшния й транспорт към рекламодатели или пък шантаж.

Може ли да се доверим на Bouncer?

Сам Растън подсигурява, че приложението му няма достъп до информацията на устройствата на потребителите, както и не може да следи техните дейности по време на взаимоотношение с други приложения.

За честността на разработчика свидетелстват премиите, които Гугъл е присъдила на приложението му. Подчертават се неговите качества и съблюдаване на стандартите на Гугъл Play.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР