Разработчикът Pirinform определи случая като фалшиво сработванеПопулярната помощна програма CCleaner

...
Разработчикът Pirinform определи случая като фалшиво сработванеПопулярната помощна програма CCleaner
Коментари Харесай

Microsoft постави CCleaner в списък с нежелани приложения

Разработчикът Pirinform дефинира случая като „ подправено сработване ”

Популярната помощна стратегия CCleaner се оказа нежелана от Windows 10
(снимка: Piriform)

Вграденият в Windows 10 антивирус Windows Defender (Microsoft Defender) към този момент класифицира известното приложение CCleaner като евентуално нежелано, излиза наяве от информация, която се появи неотдавна на формалната страница Microsoft Security Intelligence.

CCleaner е помощна стратегия, предопределена за разчистване и усъвършенстване на операционната система посредством унищожаване на ненужни файлове, разчистване на систематичния указател и така нататък По-рано разработчиците на Windows осведомиха, че не поддържат стратегии за разчистване на систематичния указател и не предлагат потреблението им, напомня Bleeping Computer.

„ Някои софтуерни артикули, като помощни стратегии за разчистване на систематичния указател, допускат, че систематичният указател се нуждае от постоянна поддръжка или разчистване. Въпреки това неправилната смяна на систематичния указател с тези помощни стратегии може да докара до съществени проблеми. Тези проблеми може да изискват преинсталиране на операционната система. Microsoft не може да подсигурява, че проблемите, които евентуално биха предизвикали такива помощни стратегии, могат да бъдат позволени без преинсталиране на системата ”, се споделя в обявата на Microsoft.

Компанията счита, че софтуерът не би трябвало да подвежда потребителите, като демонстрира известия с неточна или пресилена информация за положението на операционната система, записи в регистъра и други детайли. Microsoft прецизира, че сега статусът на евентуално нежелано приложение е присвоен единствено на безплатната версия на CCleaner, защото тя подтиква потребителите да конфигурират спомагателен програмен продукт, който не е нужен за самата помощна стратегия. На първо място, това са други артикули на Piriform, разработчика на CCleaner.
още по тематиката
Представител на Piriform разяснява, че компанията смята прибавянето на CCleaner към листата с евентуално нежелани приложения за „ подправено сработване ”. В момента разработчиците на CCleaner разискват вероятните решения на този проблем с Microsoft и се надяват, че обстановката ще се промени в близко бъдеще.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР