Разработчикът на графични процесори Imagination Technologies, чиито решения се намират

...
Разработчикът на графични процесори Imagination Technologies, чиито решения се намират
Коментари Харесай

Imagination Technologies представи графичната архитектура IMG DXD с поддръжка на DirectX 11 за облачен гейминг, настолни компютри и ноутбуци

Разработчикът на графични процесори Imagination Technologies, чиито решения се намират в доста мобилни SoC, както и в китайските видеокарти Innosilicon, показа новата графична архитектура IMG DXD. Съобщава се, че тя поддържа по-широк набор от API от предходните решения на компанията.

Портфолиото на Imagination Technologies включва няколко графични архитектури и основани на тях решения. Например, GPU от серия A е предопределено за смарт-телевизорите, а серията B е предопределена за мобилните графични решения от начално и приблизително равнище. Архитектурите CXT и DXT са предопределени за премиум-мобилните устройства. Гамата включва и мащабируема CXM архитектура. Наскоро показаният IMG DXD от своя страна е планиран да основава високопроизводителни графични решения, които могат да се употребяват в сървърите за облачни гейминг услуги, както и в настолните компютри и ноутбуците.

За графичната архитектура IMG DXD е оповестена поддръжка на Vulkan 1.3, OpenGL 4.6 посредством Zink, OpenGL ES 3.2, OpenCL 3.0 и, което е по-важно —- DirectX 11 Feature Level 11_0. Този артикул прави IMG DXD решенията подобаващи за другите видеоигри, само че неналичието на DirectX 12 поддръжка към момента лимитира приложението му в тази посока. IMG DXD също поддържа Windows 10, само че липсва поддръжка на Windows 11.

Базираните на IMG DXD архитектурата графични процесори ще употребяват конвейра Pipeline Data Masters, който прави задания в един поток и усъвършенства работното натоварване, което в последна сметка ще усъвършенства успеваемостта и скоростта на GPU. Конвейрът е разграничен на няколко блока, предопределени да извършват характерни функционалности, като обработка на геометрия, пиксели, калкулации и сервизни задания. Новият конвейер подсигурява, че идната задача стартира незабавно след довеждане докрай на предходната.

Използването на IMG DXD също значи приложение в програмируем на С фърмуер, който е основан на RISC-V. Той дава отговор за външното обмисляне на дилемите за GPU и усъвършенства скоростта и успеваемостта на тези интервенции с 40%.

На базата на архитектурата IMG DXD, компанията показа графичния процесор IMG DXD-72-2304 MC2. Imagination Technologies споделя, че графичната продуктивност на ядро ​​е 2,25 пъти по-бърза от предходното потомство GPU. Графичният процесор употребява две ядра, които обезпечават продуктивност от 4,6 терафлопа и скорости на запълване на текстурите до 144 гигатексела в секунда, което би трябвало да е задоволително за другите игри и по-специално за многопотребителските. Характеристиките на чипа могат да се видят на изображението нагоре.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР