Разработчикът на CS:GO Valve беше задължен от австрийски съд да

...
Разработчикът на CS:GO Valve беше задължен от австрийски съд да
Коментари Харесай

Австрийски съд нареди на Valve да възстанови 14 000 евро на местен геймър

Разработчикът на CS:GO Valve беше длъжен от австрийски съд да върне 14 000 евро на локален обожател на играта, който е похарчил тази сума за отваряне на кутии с награди. Съдията е определил така наречен loot box-ове за форма на хазарт, което основава казус за завеждане на още сходни каузи в страната в бъдеще, свързани с игрите на компанията. Австрия има държавен монопол върху хазарта и всички компании в тази област би трябвало да разполагат с лиценз, с цел да работят законно.

Според Games Wirtschaft, Valve към момента може да апелира решението. Кантората, представляваща играча, обаче твърди, че сходен ход би имал „ извънредно дребни шансове “ за триумф, защото нейните юристи към този момент са спечелили сходно дело против Electronic Arts и FIFA. Нейният ръководещ шеф, Рихард Айбъл, прибавя, че Valve рискува да загуби „ десетки милиони евро “, в случай че реши да апелира. Той отбелязва също, че неговите сътрудници са извадили шанс със съдията, който е „ имал опит в Counter-Strike “ и незабавно е схванал същността на казуса. Кантората предлага услугите си и на други играчи в страната.

Този случай слага Австрия в листата на страните, които мощно контролират предлагането на loot box-ове във видео игрите. Нидерландия и Белгия постановиха цялостна възбрана на сходни системи за заплащане. Китай пък задължава разработчиците да разкриват възможностите за облага от отварянето на кутии с награди, защото целият механизъм е учреден на случайности. В Обединеното кралство, където хазартът е легален, държавното управление изисква от издателите на видео игри да пазят малолетните консуматори посредством въвеждане на наставнически надзор и други средства за ограничение на достъпа.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР