Разработчикът Джи Ци (Jie Qi) сподели своята интересна история за

...
Разработчикът Джи Ци (Jie Qi) сподели своята интересна история за
Коментари Харесай

Google без малко да патентова чужда идея за създаването на интерактивни книги

Разработчикът Джи Ци (Jie Qi) показа своята забавна история за опита на чиновници на Гугъл да патентоват нейни хрумвания. По-конкретно, става дума за технология за основаването на интерактивни книги със светодиоди и датчици, вградени в страниците.

За първи път Джи Ци се замисля върху основаването на интерактивни книги през 2013 година, когато още е била студентка. Тогава, под управлението на своя учител, тя основала книга с преносими детайли, включваща светодиоди и датчици.

Тя траяла да опитва, съчетавайки електроника и хартия и издава алманах разкази за светодиода Ели, която мечтае да стане звезда.

През пролетта на 2014 година Джи Ци е поканена да посети изследователската група Гугъл ATAP (Advanced Technology and Projects) , пред която тя демонстрира своята работа върху интерактивните книги и получава предложение за работа. Но се отхвърля от това предложение, с цел да работи върху дисертацията си.



Но през 2016 година Ци вижда, че чиновниците на Гугъл са подали поръчка за патент на безусловно същите интерактивни книги, в който нищо не се споделя за нейната работа. Предварителната поръчка за този патент е подадена през 2014 година, единствено няколко месеца след нейното посещаване. И даже двамата създатели на патента са точно хората, пред които посочила своите книги.

С поддръжката на другари и сътрудници Джи Ци демонстрира всичко това пред ATAP. Ефект има: Гугъл предлага да впишат нейното име в патента. Но тя отхвърля, тъй като върху интерактивните книги е работил цялостен екип, а и патентът ще си остане на Гугъл.



Само след две седмици ръководителят на ATAP е освободен. А преди няколко дни регистрацията на патента бе отказана.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР