Разпространяват се неверни твърдения и изводи по отношение на смъртността

...
Разпространяват се неверни твърдения и изводи по отношение на смъртността
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Малко по-интензивно се повишава заболеваемостта от COVID-19 през последните дни

Разпространяват се погрешни изказвания и заключения във връзка с смъртността от ковид у нас.

Това сподели на брифинг служебният здравен министър Стойчо Кацаров. В тази връзка здравните управляващи дадоха повече информация по отношение на смъртните случаи от COVID-19 у нас през цялата пандемия.



„ Тази епидемиологична вълна се развива релативно постепенно. През последните дни обаче стартира да се покачва малко по-интензивно спрямо предходните дни “, сподели проф. Мира Кожухарова, консултант на здравния министър.

Увеличаването на броя на смъртните случаи безпокои безусловно всички, добави тя.

По време на цялата първа епидемиологична вълна общият брой на умрелите е 7920 души, а по време на втората - 8459 души. Кожухарова направи съпоставяне на първите девет седмици на всяка една от вълните. В момента сме завършили точно деветата седмица на третата вълна на ковид.

По време на първите девет седмици на първата вълна броят на умрелите е 4735 души, а за същия интервал на втората вълна - 4479. По време на третата смъртните случаи са 3364 души. По думите на проф. Кожухарова това е доказателство, че „ Делта “ разновидността, въпреки и по-бързо разпространяващ се, не е безусловно по-смъртоносен.

„ Не става въпрос обаче за смъртните случаи, които са следени непосредствено свързани с коронавирусната зараза. Истината е, че при всяка една от вълните броят на смъртните случаи всяка седмица се усилва доста и надвишава нормалното си равнище “, разясни тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР