Разпространител на кокаин е предаден на съд с обвинителен акт

...
Разпространител на кокаин е предаден на съд с обвинителен акт
Коментари Харесай

Разпространител на кокаин във Варна заплашен с ежду 2 и 8 години затвор

Разпространител на кокаин е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна. Той ще дава отговор за осъществено действие по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс – държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции.

40-годишният незает варненец доставял на клиенти на заведения кокаин след предварителна спогодба по телефона. Снабдяването правил с автомобила си, а размяната на пари против „ стока “ ставало вътре в колата. 
След среднощ на 11 март 2017 година подсъдимият се отправил за следващата доставка на кокаин след спогодба с клиент. Паркирал колата си пред заведението, в която влезнал клиентът. Действията на подсъдимия били следени от полицейски чиновници, които пристъпили към претършуване на колата. При персонален обиск на подсъдимия били конфискувани 10 пликчета с бяло прахообразно вещество. В последвалото претършуване и в дома му били открити и конфискувани пари, мобилен телефон, кутийка със зелено топче, кутия от електронна везна, дозатор, лъжица с бяло прахообразно вещество и документи, укрити на разнообразни места в жилището.
Физико-химичната експертиза дала умозаключение, че откритите при обиска и претърсванията субстанции са кокаин и марихуана, а по някои от конфискуваните предмети имало следи и от амфетамини. Общата стойност на наркотичните субстанции, които са неразрешени, е близо 400 лв.. 
Предстои делото против 40-годишния наркоразпространител да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Престъплението, за което мъжът е предаден на съд, се санкционира по Наказателния кодекс с отнемане от независимост от 2 до 8 години и с санкция от 5000 до 20 000 лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР