Разпространеното днес твърде странно писмо на американския президент Доналд Тръмп

...
Разпространеното днес твърде странно писмо на американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Би Би Си: Ердоган хвърлил писмото на Тръмп в кофата

Разпространеното през днешния ден прекомерно необичайно писмо на американския президент Доналд Тръмп е стигнало до своя получател – турския водач Реджеп Ердоган, само че последният по никакъв метод не се е вслушал в апелите му да не нападна кюрдите в Сирия, оповестява Би Би Си.

Според информация на английската медия президентът на южната ни съседка е „ хвърлил в кофата” посланието от Вашингтон.

Преди часове до медиите стигна цялостният текст на писмото, в което Тръмп приканва Ердоган: „ Не се прави на доста твърд, не бъди простак!”. Американският президент твърди, че кюрдите са подготвени на отстъпки пред Анкара и дори препраща писмо от техния водач, което е било адресирано до него. Езикът на писмото озадачи публицисти, анализатори и политици зад Океана – и то след повече от 2 години общуване с администрацията на Доналд Тръмп.
Тръмп написа на Ердоган: Не се прави на доста твърд, да сключим добра договорка! Американският президент е споделил и персоналната си преписка с кюрдския водач
Турското нахлуване стана допустимо, откакто Вашингтон разгласи изтеглянето на бойците си от териториите под контрола на Сирийските демократични сили, дружно с които Съединени американски щати и съдружниците им победиха „ Ислямска държава”. Това беше еднолично решение на Доналд Тръмп, което провокира извънредно остри реакции дори в издигналата го Републиканска партия.

Така ръководещи и съпротива дружно прокараха през Народното събрание резолюция, която приканва за неотложно преустановяване на огъня.

На този декор самият Ердоган е безапелационен, че военните дейности ще продължат до установяването на „ Зона за сигурност” в пограничните с Турция сирийски територии. Там ще бъдат разселени част от бежанците, които сега са в турски лагери и опасенията са, че това може да докара до етническо пречистване с единствената цел да се попречи на кюрдите да основат своя самостоятелна страна.

Днес в Анкара вицепрезидентът Майк Пенс и държавният секретар Майк Помпео ще се опитат да убедят Реджеп Ердоган да договаря. Към момента не е изцяло несъмнено, че той изобщо ще ги одобри за среща.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР