Разпространението на заболяванията на зъбите сред най-малките деца е ужасно

Разпространението на заболяванията на зъбите сред най-малките деца е ужасно ...

На какъв принцип работи франчайзът в денталната медицина?.


Разпространението на заболяванията на зъбите сред най-малките деца е ужасно високо. Огромно влияние имат храненето и изменените хранителни навици, особено консумацията на вредни храни, заяви д-р Петър Дучев, собственик на дентална клиника "Петър Дучев", в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

Веднага след завършване на образованието си в Медицинския университет Петър Дучев стартира частна практика като зъболекар. Впоследствие решава да се позиционира в премиум сегмента и да има пълната свобода на действия в работата си с пациентите. Създава и дентална клиника. Тя е единствената в България, която е на франчайз.

Той заяви, че се подготвя нов проект за дентална клиника, който трябва да се осъществи в рамките на близките месеци. Той ще бъде изцяло насочен към профилактиката, както и към детската дентална медицина.

Петър Дучев коментира също, че в стоматологията се извършва процес на дигитализация.

"Идеалната позиция на импланта е залог за неговия дълъг хоризонт. За да стане така, помага апарат, в който в реално време навигира ръката на зъболекаря с точност до една стотна от милиметъра", посочи той.

"Здравната каса плаща малко за ограничен набор дентални услуги. Регулаторът в лицето на държавата наложи още повече регулации върху професията. Известна група хора се опитаха да монополизират голяма част от високоплатените манипулации на денталния пазар. Зъболекарите щяха да бъдат ограничени. Слава Богу, тези правила не минаха", отбеляза още Петър Дучев.

Вижте още от разговора във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Източник: investor.bg