Разпространението на райски газ взима застрашителни размери, заяви вицепремиерът и

...
Разпространението на райски газ взима застрашителни размери, заяви вицепремиерът и
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Разпространението на райски газ взима застрашителни размери, спираме го!

Разпространението на божествен газ взима застрашителни размери, съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова на специфична конференция.

„ Трябва да се вземат решителни и бързи ограничения, това не може да остане по този начин. Имаме два казуса - чиновническо безхаберие, а другият е липса на закон, който да урежда този въпрос”, акцентира Нинова.

Днес подредих следните ограничения.

Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) стартира масирани и денонощни инспекции по заведения, нощни заведения, питейни заведения, както и онлайн за продажбата на божествен газ, съобщи тя.

Там където КЗП откри, че това се случва, ще издава краткотрайна възбрана за продажба. Ако тази мярка не се съблюдава, ще бъде наложена санкция от 25 хиляди лева, посочи Нинова.

„ Законодателно в редица страни е уредено посредством забрани, ограничавания. Ние нямаме нормативна рамка. Затова помолих ПГ на Българска социалистическа партия - още през днешния ден, до часове, внася две думи корекция в закона, които могат да спасят живота на доста деца”, сподели тя.

Законодателните промени ще бъдат в Закона за протекция на детето. Целта е да се забрани продажбата на божествен газ по този начин, както е неразрешена продажбата на цигари и алкохол за деца под 18 годишна възраст.

Още на 15 май е имало съвещание на Националния съвет по наркотични субстанции, където откакто участниците са открили заплахата от това вещество, са решили, че занапред би трябвало да вършат разбор за нуждата от предприемане на нормативни промени на законодателната рамка. Не се знае какъв брой време ще върви този разбор, означи министърът на стопанската система и разяснява, че по тази причина приказва за чиновническо безхаберие.

Родители, наблюдавайте децата си, прикани вицепремиерът.

От месец не съм свиквала комисията за продажба на оръжие, отговори на журналистически въпрос Корнелия Нинова. До края на мандата евентуално тя няма да се свика, продължи Нинова.

" Лъжат ви! ", обърна се към медиите вицепремиерът. Тя уточни, че преднамерено не е свиквала спецкомисията, с цел да няма спекулации, че България изнася оръжие за Украйна.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР