Разпространението на от началото на 2020 година предизвика сериозен икономически

...
Разпространението на от началото на 2020 година предизвика сериозен икономически
Коментари Харесай

МФ: Ръст от 2.5% на БВП догодина

Разпространението на от началото на 2020 година провокира сериозен стопански потрес в международен проект и в Европа през второто тримесечие на годината. Икономиката на България също бе наранена, само че действителният спад на Брутният вътрешен продукт както през второто тримесечие, по този начин и през първото полугодие на 2020 година, не бе толкоз забележителен, колкото междинния за Европейски Съюз. Това демонстрира Есенната макроикономическа прогноза за 2020 година, оповестена от.
Прогнозата е действителният Брутният вътрешен продукт през 2020г. да се намали с 3%, като през второто полугодие се чака отчасти усъвършенстване на икономическата интензивност в страната. То се показва в закъснение на спада при потреблението на семействата, а обществените разноски за ползване и вложения ще имат позитивен подтик за Брутният вътрешен продукт. Общият принос на външния бранш към Брутният вътрешен продукт за 2020г.ще бъде съвсем безпристрастен, написа БГНЕС.
 Промени в данъчните закони предлага МФ за 2021-ва Промени в данъчните закони предлага МФ за 2021-ва
Финансовото министерство предлага механически промени в данъчните закони за следващата година, съобщи БНР, базирайки се на оповестения за общ...
През 2021г. чакаме растежът на Брутният вътрешен продукт да бъде 2.5%, като стопанската система няма да доближи своето предкризисно ниво от 2019г. Средногодишният спад на заетостта през 2020г. се чака да бъде към 2.6%, а коефициентът на безработица-5.6%. Правителството предприе редица ограничения за ограничение на отрицателните резултати от COVID-19, като в региона на пазара на труда мярката 60/40 дава позитивни резултати и лимитира повишаването на безработните. Заплащането на труда се чака да нарасне с 5% през 2020г., а през идната година то ще се форсира както от частния бранш, по този начин и от плануваното нарастване на приходите в обществения бранш. Средногодишната инфлация за 2020г. се предвижда да бъде 1.4%.
През идната година нейната динамичност ще е подвластна от възобновяване на интернационалните цени на суровините и на цените на петрола. Увеличената неустановеност през 2020г. се отразява в по-висока податливост към икономисване, отсрочване на разноски за дълготрайни артикули и в по-ниско търсене на заеми. Нарастването на вземанията от предприятия се чака да бъде 0.6%, а от семействата - 5% през 2020г. През идната година търсенето на заеми ще се форсира, само че при компаниите то ще бъде по-слабо изразено заради упованията за към момента слаба капиталова интензивност в частния бранш. В кратковременен интервал рисковете пред прогнозата са негативни. Икономическото развиване зависи от динамичността на епидемиологичната конюнктура както в страната, по този начин и в световен проект, а към момента не се обрисува стабилно решение за справяне с пандемията. Като част от тази прогноза е създаден различен макроикономически сюжет с по-неблагоприятна динамичност на външната среда през 2020 и 2021г. Резултатите от тази симулация демонстрират утежняване на общата динамичност на Брутният вътрешен продукт, като действителните промени през 2020 и 2021г.ще бъдат по-ниски, надлежно с 2.2 и 4.3 пр.п. по отношение на базовия сюжет. През целия планиран интервал нивото на Брутният вътрешен продукт по настоящи цени ще бъде по-ниско по отношение на базовия сюжет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР