Разпространението на новия коронавирус в Чехия е овладяно и правителството

...
Разпространението на новия коронавирус в Чехия е овладяно и правителството
Коментари Харесай

Властите в Чехия: Разпространението на коронавируса е овладяно, ще облекчим мерките

Разпространението на новия ковид в Чехия е овладяно и държавното управление ще продължи внимателно да отваря стопанската система, разгласи чешкият министър на опазването на здравето Адам Войтех,цитиран от Ройтерс. Броят на новите инфектирани спадна под 100 на ден за осми следващ ден. Правителството подвигна множеството ограничавания за придвижване и форсира отварянето на магазини и услуги. Повечето останали стопански действия ще бъдат позволени надлежно на 11 и 25 май. От 11 май ще бъде позволено провеждането на културни и спортни действия с до 100 души -  това включва кинопрожекции, театрални постановки. Остава наложително носенето на защитни маски на публични места.
 

 

БНР

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР