Разпространението на новия коронавирус се ускорява във Франция. Заразените там

...
Разпространението на новия коронавирус се ускорява във Франция. Заразените там
Коментари Харесай

Разпространението на коронавируса се ускорява във Франция

Разпространението на новия ковид се форсира във Франция. Заразените там са към този момент 716, а умрелите 11, предадоха международните организации. Броят на инфектираните е със 103 повече спрямо през вчерашния ден, а на умрелите с 2 повече спрямо през вчерашния ден.

Министерството на здравеопазването показва, че към този момент вирусът се популяризира интензивно в някои департаменти, където бяха взети ограничаващи ограничения, като затваряне на детски градини и учебни заведения.

Засега вирусът не участва на територията на цялата страна, ето за какво степента на паника е втора. При трета степен ще се премине, когато има зараза и вирусът е в цялата страна.

Болници и клиники в цяла Франция бяха сложени в подготвеност. Най-тежко е ситуацията в департаментите Оаз и О рен, надлежно в Северна и Североизточна Франция.

Във Англия броят на инфектираните с ковид набъбна с 43 за едно денонощие до 206 случая, съобщи Ройтерс. Досега в страната има двама умряли.

В Нидерландия има 60 нови случая на болест с новия ковид. Така общият брой е 188, съобщи Ройтерс. Повечето случаи могат да бъдат проследени до хора, които са пътували зад граница, множеството в Северна Италия. При 29 случая обаче пътят на болестта остава неразбираем.
Същевременно група от 900 гимназисти, отишли на ски почивка в Северна Италия, макар че там е най-голямото огнище на болестта в Европа, бяха върнати вкъщи с 14 рейса, съобщи Ройтерс.

Учениците бяха докарани в град Грьонинген, само че не бяха сложени под карантина. Медицински лица ги посъветваха да съблюдават по този начин наречената " обществена отдалеченост ", в случай че имат признаци на простуда и да се свържат с персоналния си доктор, в случай че имат грипоподобни признаци, добави Българска телеграфна агенция. Учениците са изкарали шест дни в Сестриере в италианските Алпи, на 100 километра западно от Торино. Преди да тръгнат на ски ваканцията нидерландските управляващи не са били издали рекомендации за възпиране от пътешестване до Северна Италия. Препоръките са били издадени по времето, когато учениците са били към този момент в Италия. Ето за какво тяхната почивка беше съкратена с един ден. Случаят породи дискусия в обществените мрежи в страната.

В Швеция за 24 часа има 21 нови случая на болест с новия ковид и по този начин те са към този момент общо 161, съобщи ТАСС. В множеството случаи инфектираните са хора, които са се върнали от пътешестване до Северна Италия по време на учебна почивка и са общували с близки и родственици в Швеция. Има и няколко случая на инфектирани в Иран и пристигнали оттова в Швеция. 101 от случаите на болест са в Стокхолм.

Четири нови случая на болест бяха регистрирани в Русия за едно денонощие,. Три са в Липецк, а един в Санкт Петербург. Всички инфектирани са посещавали Италия в последните две седмици.

В Русия към сегашния миг има 14 случая на болест, като 2 са жители на Китай, изписани към този момент от болница в Тюмен, а 11 са съветски жители, върнали се от Италия. Един е жител на Италия. Под наблюдаване са трима съветски жители, които са евакуирани в Япония от круизния транспортен съд " Даймънд принцес ", който беше под карантина в японското пристанище Йокохама.

Днес пасажер на кораба умря в Япония, като общият брой на умрелите от болестта пасажери на кораба стана 7, съобщи Ройтерс. Починалият е мъж, който не е японец.

В Япония за последното денонощие новите случаи на болест са 35, съобщи ТАСС. Така случаите на болест в страната доближиха 1149. В тежко положение са 60 души. Починалите до момента са общо 13, измежду които и седмината пасажери на лайнера " Даймънд принцес ". На кораба бяха открити 696 случая на болест.

Заради ковид управляващите на Шанхай в Китай пък стегнаха инспекциите по летищата, с цел да спрат " вноса " на вируса от страни, в които той към този момент участва като Италия и Иран, съобщи Ройтерс. От новите 99 случая на болест в Китай, 25 са отвън провинция Хубей, от които 24 са пристигнали извън Китай. В Шанхай има три нови случая на болест, импортирана извън.

Заради разпространяването на ковид управляващите на Витлеем на Западния бряг го затвориха за туристи и поклонници.

Към сегашния миг на палестинските територии има 16 доказани случая на болест. Освен това 18 палестинци са сложени под карантина, включително 16 в Йерихон и двама в Рафах на границата на линията Газа с Египет. Още на 350 души е предложено да си останат вкъщи за 14 дни. Във Витлеем под карантина в два хотела има 47 души, измежду които 32 са в хотел " Ейнджъл ", където бяха установени 16-те случая на болест. 15 жители на Съединени американски щати са под карантина в хотел " Парадайз ".

Заради епидемията от новия ковид папа Франциск отсрочи появите пред огромна публика и ще проповядва онлайн от Ватикана, съобщи Ройтерс.

Това се отнася за обичайна неделна молитва и за генералната визита в сряда. И в двата случая папата ще приказва в формалната папска библиотека в апостолическия дворец във Ватикана, като това ще се излъчва онлайн или по малкия екран. До 15 март се стопира и наличието на хора на утринните папски литургии в неговата резиденция.

Десетки хиляди хора се събират всяка неделя във Ватикана за неделната молитва. Хиляди и хора идват също по този начин всяка сряда за седмичната обща визита.

В петък чиновник на Ватикана беше диагностициран с новия ковид. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР