Разпространението на новия коронавирус SARS-CoV-2 не показва признаци на затихване

...
Разпространението на новия коронавирус SARS-CoV-2 не показва признаци на затихване
Коментари Харесай

Три възможни сценария за края на пандемията

Разпространението на новия ковид SARS-CoV-2 не демонстрира признаци на затихване в някои елементи на света, заразявайки все по-голям брой хора и отнемайки от ден на ден животи всеки ден.

Бързият ритъм на болест изправи здравните системи в някои страни пред предизвикателство и тласна държавните управления да трансфорат молове в спонтанни лечебни заведения (Иран), празни общежития и хотели в карантинни зони за инфектирани (САЩ) и ледени пързалки във краткотрайни морги (Испания).

Не всички очаквания обаче са изгубени.

Но настрана от тези развития, има единствено едно нещо в съзнанието на всички: Кога ще завърши тази пандемия? И по какъв начин?

Първата линия на отбрана и най-надеждният сюжет беше ограничение. Като разпознават и карантират болните, медицинските специалисти се надяват, че могат да предотвратят разпространяването на вируса в общностите и да го лимитират единствено до Китай и околните територии. В последна сметка това беше тактиката, употребена за преодоляване на огнището на SARS (тежък изострен респираторен синдром) през 2003 година, което приключи с триумф

Но това, че удържането на заболяването беше несполучливо, не значи, че би трябвало да чакаме зараза или сигурна гибел. Все още можем да спасим доста, доста животи, да ограничим разпространяването ѝ и да спечелим скъпо време, с цел да могат учените да открият лекуване. Имайки поради пътят, по който е поела, пандемията от ковид може да приключи по три метода.

Тези три вероятни сюжета са: хората ще изградят имунитет против вируса; ще бъде създадена ефикасна ваксина; вирусът ще мутира и ще загуби силата си с времето. "Много хора в последна сметка ще изградят имунитет или ще бъде открита ваксина.

Третата опция е вирусът да мутира и да загуби способността си да заразява хората. Пандемията може да приключи единствено по един от тези три сюжета ", споделя Мехмет Джейхан, професор от университета в Анкара пред Анадолската организация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР