Разпространението на Ковид-19 причини не само здравословни проблеми на милиони

...
Разпространението на Ковид-19 причини не само здравословни проблеми на милиони
Коментари Харесай

Финансова помощ по време на кризата, причинена от коронавируса: съвети за интелигентно управление на финансите

Разпространението на Ковид-19 аргументи освен здравословни проблеми на милиони души по света. Вирусът разболя и стопанската система. Пандемията докара до невиждана световна рецесия и стопански спад, сравним единствено с този след Голямата меланхолия, сривове на международните фондови пазари, разтърсвания на тържищата, всеобщи банкрути. Безработицата, намаляването на търсенето на артикули и услуги, преустановяването на работата на разнообразни обекти, възбраните за пътешестване сложиха стотици хиляди хора в обстановка на нужда от финансова помощ, с която да преживеят рецесията.

В тези сложни времена компаниите за бързи заеми се оказаха избавителен пояс за мнозина. предлага бързо решение за финансовите проблеми в рецесията – заеми онлайн с транспарантни условия и без поръчители. При утвърждение средствата се получават до два часа по банков път. Във времена на обществена изолираност опцията за кандидатстване и приемане на заем онлайн спомага за запазване на здравето, понижаване на разпространяването на заболяването посредством елиминиране на нуждата от пътешестване, посещаване на офиси и отбягване на редица рискови контакти.

Взимането на заем на фона на световната рецесия надалеч не взема решение казуса, в случай че липсва интелигентно ръководство на финансите . Никой не знае какъв брой ще продължи рецесията, по какъв начин ще се развие тя, което поражда неустановеност и безспорна нужда да се ръководят персоналните финанси по този начин, че да не попаднем в тежка финансова взаимозависимост, кредитна фуния или живот напълно на заем. Справянето с сходна тежка финансова взаимозависимост и задлъжнялост би било извънредно мъчно на фона на световната рецесия, неналичието на работни места и приходи и неразбираемото бъдеще.

Управлението на финансите включва обмисляне, образуване и надзор. Интелигентното ръководство е ориентирано към сложно разрешаване на зародилите проблеми за приходите и разноските. Съветите, които ще ви оказват помощ, са:

– Дайте приоритет на жизненоважните разноски – храна, здраве, дом. Разумното ръководство на тези разноски ще усъвършенства доста финансовото ви състояние.

– Оптимизирайте разноските – не купувайте импулсивно движимости, които не са ви нужни сега. Избягвайте скъпи покупки и такива, които могат да бъдат отсрочени във времето или не са безусловно нужни. Нека покупките бъдат съобразени с опциите ви.

– Спестявайте посредством извършване на покупки по време на понижения, разпродажби и промоции, закупувайте по-големи опаковки, които са по-изгодни.

– Заделяйте средства за по-тежки моменти и ако рецесията продължи по-дълго от предстоящото.

– Целенасочено се опитвайте да увеличите приходите си посредством работа на хонорар, продажба на непотребни движимости, почасова работа.

– Изгответе фамилен бюджет, планирайки приходите и разноските, и се придържайте прецизно към него.

– Прегледайте договорите си за телекомуникационни услуги, абонаментни карти, банкови такси и други. Може да спестите средства, обединявайки някои услуги, заеми или отказвайки се от други.

– Внасяйте в точния момент и отговорно вноските по заемите си, с цел да избегнете спомагателни лихви и такси. Бъдете деликатни и с кредитната карта.

Необходимо е да се възнамеряват разноските по този начин, че да не надвишават приходите, както и да се провежда и подсигурява обезпечаването на средствата за главните и неотложните потребности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР