Разпространението на коронавируса внесе много тревога в живота ни. Две

...
Разпространението на коронавируса внесе много тревога в живота ни. Две
Коментари Харесай

Шест начина да се справим с тревогата

Разпространението на ковид внесе доста паника в живота ни. Две от базовите ни потребности - сигурност и другарство остават неудовлетворени, а това води до стрес. Ето шест метода да си помогнем в този миг, предложени от психолога Татяна Аверкина за РИА Новости.
Метод на хартиения пакет
Доближете до лицето си книжен пакет и подишайте в него. Издишването би трябвало да е по-дълго от вдишването. Може да извършите упражнението и със събрани в лодка длани.
Метод 5-4-3-2-1
Огледайте се и отбележете пет предмета. Уловете четири звука. Докоснете три неща. Почувствайте два мириса, а след това и един усет. Направете това допустимо най-бързо. Това ще ви върне към действителността.
Техника defusion
Направете лист с нещата, за които все не ви оставаше време. При появяването на тревожни мисли погледнете на тях в профил. Задайте си въпроса: " За какво са ми тези мисли? С какво могат да ми оказват помощ? Защо да не се откъсна от тях и не се заема с нещо потребно? "
Разговор със самия себе си
Поговорете със себе си като с непосредствен човек. Намерете думи за поддръжка: " Как добре те разбирам. Съчувствам ти доста. Но всички имат компликации. Всичко минава и това ще мине. "
Ограничаване на потока от информация
Не слушайте и не гледайте всички излъчвания. Определете източниците, които дават най-претеглената информация. Обсъждайте с околните си единствено разбираеми и достоверни данни. 
Вашето ноу-хау
Спомнете си какво ви успокоява - домашни любимци, приготвянето на чай или кафе, ароматни вани, плетене... Правете тези неща в сложните моменти и стресът ще отстъпи.
Вижте още потребни препоръки ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР