Разпространението на коронавируса в страни с малък процент ваксинирани увеличава

...
Разпространението на коронавируса в страни с малък процент ваксинирани увеличава
Коментари Харесай

СЗО предупреди за появата на по-опасни щамове на коронавирус

Разпространението на ковид в страни с дребен % имунизирани усилва вероятността от нови, по-опасни разновидности, оповестиха от Световната здравна организация, представени от Франс прес, съобщи БНР.

Това може да докара и до понижаване на успеваемостта на съществуващите препарати. Затова страните с огромни ресурси от ваксини против Коронавирус би трябвало да ги споделят с други страни, приканиха от организацията. Около 3 милиарда дози ваксини са разпределени по целия свят, само че единствено 90 милиона - посредством механизма COVAX.

Междувременно в Китай милиони хора бяха затворени в домовете си в понеделник, когато страната се пробва да ограничи най -голямото разпространяване на ковид от месеци с всеобщи проби и ограничение на пътуванията, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Китай в понеделник заяви за 55 нови локално излъчени случая на ковид, като огнището на бързо разпространяващия се вид Делта доближи над 20 града и повече от дузина провинции. Местните управляващи в огромните градове, в това число Пекин, към този момент са тествали милиони поданици, като в същото време отделят жилищни региони и слагат близки контакти под карантина.

Централният град Джуджоу в провинция Хунан подреди на над 1,2 милиона поданици в понеделник да останат у дома под строго блокиране през идващите три дни, защото се организира общоградска акция за тестване и имунизация, гласи известие на управляващите. " Ситуацията е към момента мрачна и комплицирана ", споделиха управляващите в Джуджоу.

Пекин блокира влизането в столицата на туристи по време на пиковия летен ваканционен сезон. Само „ значими пасажери “ с негативни проби ще бъдат позволени да влязат. Градски управляващи приканиха в неделя жителите " да не напущат Пекин, в случай че е належащо ".

В понеделник бяха обявени нови случаи в известната туристическа дестинация Хайнан, както и в опустошената от наводнения провинция Хенан, оповестиха националните здравни управляващи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР