Разпространението на коронавируса в Испания спадна за пръв път от

...
Разпространението на коронавируса в Испания спадна за пръв път от
Коментари Харесай

Разпространението на Covid в Испания спадна под прага на ниския риск за пръв път от 15 месеца

Разпространението на ковид в Испания спадна за пръв път от година под 50 регистрирани случаи на 100 000 души, слизайки под предел, обозначаващ " невисок риск " съгласно министерството на опазването на здравето, съобщи Ройтерс.

Над три четвърти от испанското население към този момент е изцяло имунизирано и множеството здравни ограничавания в общуването в последно време бяха анулирани, въпреки че маските остават наложителни на закрито.

В четвъртък здравното ведомство заяви за нови 1807 случаи, с които общият брой на записаните инфектирани от началото на пандемията доближи 4,97 милиона.

Починалите на дневна база са били 23-ма, с които общият брой на жертвите към този момент е 86 701.

През последните 14 дни скоростта на разпространяване на болестта е спаднала до 49 случаи на 100 000 души, слизайки под прага от 50 за пръв път от 27 юли 2020 година

Популярните испански туристически райони Каталуния и Балеарски острови ще отворят от на следващия ден нощните заведения си, само че ще изискват от запалените гости да показват здравни документи, самодейност, която за момента не важи на национално равнище, съобщи Франс прес.

Затворени от година и половина, нощните клубове на Балеарския архипелаг, в това число тези на остров Ибиса, считани за Ел Дорадо на нощния живот, ще отворят с оптималната посещаемост от 75 %.

Всеки, който желае да влезе в дискотека или караоке бар, би трябвало да показа документ - цифров или на книжен притежател, разгласи висшата правосъдна инстанция в този североизточен регион на страната, сезирана от районното държавно управление с искане за въвеждане на здравен пропуск.

В Каталуния нощните заведения ще отворят с оптимален потенциал от 70 на 100, маските ще са наложителни, както и на Балеарските острови, и ще могат да се смъкват единствено при отпиване на напитка. Автономната област регистрира през последните 2 седмици 80 случаи на 100 000 души, което е над междинното за страната от 50,9. Тя беше епицентър на новото разразяване на болестта при започване на лятото.

В Испания, където опазването на здравето е от компетенцията на районните управляващи, решенията за битка с пандемията се вземат на локално равнище.

От юли насам единствено северозападната област Галисия вкара имунизационен документ или негативен тест за ковид като изискване за влизане в хотели и барове-ресторанти.

В района на Мадрид нощните заведения не бяха затваряни след първата вълна, само че на процедура те са превърнати в питейни заведения или заведения за хранене, защото танците са неразрешени.

Испания е една от страните са най-напреднала имунизационна акция и 87,4 % от популацията над 12-годишна възраст към този момент е изцяло имунизирано, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР