Разпространението на коронавируса се превърна в най-сериозната криза в историята

...
Разпространението на коронавируса се превърна в най-сериозната криза в историята
Коментари Харесай

Меркел: Коронавирусът е най-сериозното предизвикателство в историята на Европейския съюз

Разпространението на ковид се трансформира в най-сериозната рецесия в историята на Европейския съюз. Това съобщи на конференция немският канцлер Ангела Меркел след договаряния посредством видеовръзка с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, заяви БГНЕС.
" Вирусът не е липсващ, само че ние се научихме да живеем в тези условия ", съобщи тя. „ Европа е в най-сериозната обстановка в своята история “, добави Меркел. Берлин има намерение да сложи на дневен ред по време на шестмесечното председателство на Европейски Съюз тематиката за превъзмогване на коронавирусната рецесия. „ Доволни сме от идното съдействие с Европейската комисия “, акцентира Меркел.
Тя бе безапелационна, че има намерение да поддържа разговор с Китай по отношение на приемането на закона за националната сигурност в Хонконг, само че връзките с Пекин са от стратегическо значение. " Отношенията с Китай са значими, те са от стратегическо значение ", съобщи ръководителят на немското държавно управление. Тя удостовери желанието на Берлин да бъде хазаин на срещата на върха ЕС-Китай, която беше отсрочена от септември за неопределен срок. „ Това би трябвало да бъде връзка, учредена на взаимно доверие “, съобщи Меркел, като акцентира, че разговорът с Пекин няма да бъде елементарен.
„ Китай и Европейски Съюз се нуждаят един от различен “, сподели на собствен ред Фон дер Лайен. „ Имаме доста съществено равнище на икономическо партньорство, към една шеста от общия търговски оборот на Китай идва от Европейския съюз, а Хонконг е един от най-големите търговски хъбове на Китай “, сподели тя. „ Затова всички страни са заинтригувани да поддържат това равнище на връзките. Същото се отнася и за нашите капиталови партньорства. Ето за какво съм сигурна, че в случай че Европейски Съюз заеме твърда и единна позиция във връзка с обстановката в Хонконг, това ще има дълготрайно влияние върху Китай “, сподели Фон дер Лайен. и ТАСС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР