Разпространението на коронавируса разкри три основни проблема в системата на

...
Разпространението на коронавируса разкри три основни проблема в системата на
Коментари Харесай

Три проблема на здравеопазването в САЩ

Разпространението на ковид разкри три съществени казуса в системата на опазването на здравето в Съединени американски щати. За това описа пред RT американска педиатърка със 17-годишен опит Маргарет Флауърс, съобщи БГНЕС.
" Първо, в Съединени американски щати нямаме универсална система за опазване на здравето и десетки милиони хора живеят без здравно обезпечаване. Второ, оказа се, че нямаме централизирана система на опазване на здравето. Трето, нашата здравна система не се основава толкоз доста на подкрепяне на хората, какъв брой на приемането на облага “, кава лекарката.
Тя изясни, че въз основа на здравия разсъдък е належащо неотложно да се провежда тестване и да се обезпечи медицински личен състав с всичко належащо. Вместо това няколко корпорации се състезават между тях, „ като че ли да извлекат повече облага от тази обстановка “, добави Флауърс.
По-рано Маргарита Симонян, основен редактор на MИА „ Россия сегодня “ и телевизионния канал RT, съпостави съветската и американската здравни системи въз основа на методите за лекуване на коронавирусна зараза. Според нея в Съединени американски щати има доста пъти по-малко лекари на глава от популацията и леглова база, а локалните поданици не викат коли за спешна помощ, тъй като постоянно не могат да си го разрешат.
По последни данни в Съединени американски щати броят на откритите случаи на коронавирусна зараза надвишава 1,4 милиона души, повече от 85 хиляди пациенти са умряли.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР