Разпространението на коронавируса нанесе жесток удар и по автомобилна индустрия.

...
Разпространението на коронавируса нанесе жесток удар и по автомобилна индустрия.
Коментари Харесай

Коронавирусът парализира автомобилната индустрия в Европа

Разпространението на ковид нанесе нечовечен удар и по автомобилна промишленост. Той стартира със прекъсване на заводите в Китай, Южна Корея и Япония, само че повече от тях към този момент работят по график. В Европа обаче нещата стават все по-сериозни и огромна част от производителите взеха ограничения.
Най-жестоки са те в Италия, където заводите на Fiat Chrysler Automobiles, Ferrari и Lamborghini стопираха работа до 27 март. Същото направи и производителят на в допълнение оборудвани и на спирачни системи Brembo, който затвори и четирите си заводи. Друга компания - Magneti Marelli, към този момент разгласи пауза от единствено 3 дни.
В Испания ситуацията също е тежко. Ford затвори фабриката си във Валенсия до 23 март, а заводът на SEAT стопира за 6 седмици. Предприятията на Renault в Паленсия и Валядолид разгласи 3-дневна пауза поради проблем с доставките. На собствен ред Nissan затваря двата си завода до Барселона най-малко за 3 дни.
Във Франция групата PSA стартира да затваря заводите си през днешния ден, като това ще продължи и на следващия ден. В Renault към този момент плануват понижаване на производството, като надлежно това ще ангажира по-малко личен състав. Компанията обаче е подготвена да реагира, в случай че доставките от външни компании в Европа бъдат прекъснати.
В Германия Opel подреди на чиновниците от администрацията в Рюселхайм да си останат по домовете, откакто един служащ даде позитивен тест за заболяването. Заводът обаче продължава да работи. Volkswagen сложи 5 служащи от фабриката за елементи в Касел под карантина, както и двама от завода във Волфсбург. От компанията настояват, че те на са имали контакт със свои сътрудници, тъй че други ограничения към този момент не са нужни.
Заводът на Volkswagen в Братислава (Словакия) обаче стопира работа, което ще е сериозен проблем, защото в него се създават огромните кросоувъри Porsche Cayenne, VW Touareg и Audi Q7, както и компактни градски модели VW Up, Skoda Citigo и Seat Mii. Фабриките на PSA и Jaguar Land Rover към този момент не престават работа.
В Чехия заводите на Skoda ще работят с понижен потенциал, същото се отнася и за фабриката на Volkswagen край Лисабон (Португалия), в която бяха регистрирани 7 случая на инфектирани с ковид служащи. Напълно спряно е производството в два от заводите на Fiat в чужбина - в Тучни (Полша) и Крагуевац (Сърбия). Там паузата ще е най-малко до 27 март.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР