Разпространението на коронавирус оказва невиждано до момента влияние върху бизнеса и автомобилният

...
Разпространението на коронавирус оказва
невиждано до момента влияние върху
бизнеса и автомобилният
Коментари Харесай

Коронавирус застрашава работата на почти 14 000 000 човека в автомобилната индустрия на Европа

Разпространението на ковид оказва невиждано досега въздействие върху бизнеса и автомобилният е един от най-засегнатите заради изключителната заетост измежду популацията в Европа.

Към момента, съвсем всички автомобилни производители в Европа анонсираха преустановяване на индустриалните си дейности на територията на континента, а за рестартирането им ще бъде необходимо в пъти повече време на фона на необходимото за тяхното стопиране.

"Ясно е, че тази рецесия е най-лошата, повлияла в миналото на автомобилната индустрия ", разяснява Ерик-Марк Хютема, изпълнителен шеф на Асоциацията на автомобилните производители ACEA. "Със прекъсването на цялото произвеждане и комерсиална мрежа на крачка от затварянето, работните места на към 14 милиона европейци са поставени на карта. Призоваваме за решителни и координирани дейности на национално и европейски равнище за предоставянето на незабавна помощ за автомобилните компании, техните доставчици и дилъри. Готови сме да работим взаимно с Европейската комисия, локалните държавни управления и акционери, за превъзмогването на развиващата се рецесия ".

От ACEA, в която членуват 16 основани в Европа автомобилни групи- BMW Group, CNH Industrial, DAF Trucks, Daimler, Ferrari, Fiat Chrysler Automobiles, Ford of Europe, Honda Motor Europe, Hyundai Motor Europe, Jaguar Land Rover, PSA Group, Renault Group, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars и Volvo Group, подчертават върху това, че на територията на Европейския съюз функционират към 229 производствени съоръжения, в които непосредствено за ангажирани 2.6 милиона поданици на Европа. Цифрата нараства до 13.8 милиона (6.1% от общата работна ръка в Европа) при калкулиране и на индиректно ангажираните в индустриалния процес на автомобилната промишленост.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР