Разпространението на китайските технологии пречи на опитите на Америка да

...
Разпространението на китайските технологии пречи на опитите на Америка да
Коментари Харесай

Шпионаж и конкуренция: генералният директор на Huawei обясни причината за конфликта на компанията със САЩ

Разпространението на китайските технологии пречи на опитите на Америка да шпионира всички – съобщи топ-мениджърът на Huawei.
Изпълнителният шеф на Huawei Гуо Пинг (Guo Ping) съобщи, че дейностите на Съединени американски щати против неговата компания имат за цел само да срутен набиращия сили софтуерен съперник. Това е публично изказване на топ-мениджмънта на Huawei и бе оповестено във Financial Times.

Съединени американски щати упрекна Huawei в кражба на технологии и нарушение на наложените търговски наказания . В последна сметка на китайската компания бе неразрешено да води комерсиална активност на територията на Съединени американски щати. През месец август 2018 година Доналд Тръмп забрани потреблението на каквато и да било техника на Huawei в Белия дом и в другите държавни и държавни институции. Жестоко глобен бе и различен китайски производител – компанията ZTE. В края на месец януари министерството на правораздаването на Съединени американски щати повдигна обвинявания против финансовия шеф на Huawei Менг Ванчжоу за нарушение на американските наказания против Иран. Ванчжоу Менг бе упрекната от министерството на правораздаването на Съединени американски щати в това, че е разрешила на SkyCom – неофициална дъщерна компания на Huawei, да прави бизнес в Иран. Според обвиняването, точно тя е одобрила нарушаването на американските наказания и е заблудила американските финансови институции. Тези обвинявания в шикалкавене могат да доведат до присъда до 30 години затвор.

Този вторник, 26-ти февруари, по време на огромното интернационално ревю за мобилна електроника MWC 2019 американската делегация, ръководена от ръководителя на федералната комисия по връзките Аджит Пей още веднъж излезе с апел да не се позволява Huawei до основаването на интернационалната 5G инфраструктура. Според американските управляващи, технологиите на Huawei ще дадат опция на китайското държавно управление да шпионира потребителите.

Но съгласно Гуо Пинг, тези обвинявания и апели нямат нищо общо с осведомителната сигурност. „Ако Съединени американски щати не позволен Huawei до построяването на международната 5G мрежа, то тогава ще продължат да шпионират целия свят и всички поред. Освен това, Америка непосредствено печели, в случай че успее да срине една компания, която ѝ пречи в международното цифрово доминиране„.

Според топ-мениджъра, належащо е добре да си напомним секретните документи на АНС, които Едуард Сноудън разгласява през 2013 година. От оповестените документи излиза наяве, че АНС следи всички електронни връзки, писма и телефонни диалози. „Разкритата от Сноудън информация хвърля светлина върху обстоятелството, че ръководителите на АНС са желали да имат безусловно всичко: всички електронни известия и телефонни диалози, осъществени от всеки гражданин на планетата през всеки един ден„.

Гуо Пинг означи, че неговата компания от 10 години влага в 5G проучвания и с помощта на усърдната работа изпреварва всички съперници с над една година. Това дава съществено предимство на Huawei на интернационалния пазар за мобилни технологии. Като се има поради, че през 2019 година в доста европейски страни ще се появи поддръжката на 5G, мобилните оператори на Европа са подготвени да работят дружно с Huawei за основаването на една обща инфраструктура. Но Съединени американски щати оказват напън на интернационалното общество, като се пробват да спрат разпространяването на китайското съоръжение, акцентира мениджърът.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР